reportatge

Degustació deu estrelles amb vuit xefs de categoria a Soldeu

Vuit cuiners van celebrar els deu anys de l’Hotel Hermitage amb un menú degustació i entre tots sumaven 10 estrelles Michelin.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa sis mesos, el cuiner Nandu Juvany, que s’encarrega des de fa set anys de la restauració de l’Sport Hotel Hermitage de Soldeu, havia d’organitzar el sopar per celebrar els deu anys de l’establiment amb la idea de convidar uns quants amics del gremi que compartíssim l’efemèride amb ell, “però per feina o altres coses que ara no us puc explicar els vaig avisar fa tres setmanes”, reconeixia el xef, mentre al seu darrere, Albert Adrià, un dels “invitats” cridava, “això és mentida. Ens ho vas dir fa només dues”, i la sala esclatava a riure demostrant la bona sintonia que existeix entre ells.

Set eren catalans, i el darrer, japonès, i tots van oferir un menú exclusiu per a les 90 persones que havien comprat l’entrada de 250 euros. Entre tots sumen deu estrelles Michelin i l’objectiu, “més enllà d’oferir un producte d’alta gam­ma, és trobar-nos tots i aprendre els uns dels altres”, deia Juvany, que es mostrava molt satisfet per la “companyia que genera una professió com aquesta”. Albert Raurich, xef dels restaurants Dos Palillos i Dos Pebrots estava d’enhorabona perquè el primer d’ells també feia deu anys i “per commemorar-ho porto una recepta del nou”, reia.

Entre els plats que es van poder degustar hi havia el milfulls de patata amb tàrtar de “wagyu i caviar Baeri” que havia preparat el mateix Juvany, el “niguri” de calamar amb ous Mujol i “capuccina” d’Adrià o els “uramaki de salmó “soasado” amb maionesa “kimchee” de Hideki Matsuhisa.

Els comensals també van tastar els plats d’Arnau Bosch, Marc Gascons, Fran López i Toni Sala, per acabar amb un mercat de postres que no cal dir com va acabar... buit.

Degustació deu estrelles amb vuit xefs de categoria a soldeu

Degustació deu estrelles amb vuit xefs de categoria a soldeu

tracking