temporada d'hivern

Les estacions d'esquí obren a partir de demà

Vallnord treballa per oferir el 45% de la superfície i Grandvalira condiciona parcialment el domini per dissabte

Les estacions d'esquí obren a partir de demàVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del país obriran a la data prevista, Vallnord ho farà demà i Grandvalira, dissabte. Els responsables dels camps de neu expliquen que els tècnics treballen “a contrarellotge” en la producció de neu i apunten que la previsió meteorologia indica que les nevades previstes han de millorar el nombre de pistes obertes per al pont. Ahir ja va nevar en cotes altes.

A Vallnord es posarà en marxa el 45% de superfície esquiable i funcionaran la meitat dels remuntadors. Tant Pal Arinsal com Ordino Arcalís rebran la temporada treballant al màxim en la producció de neu. A Pal Arinsal s’obriran 10 pistes de 44 i 10 remuntadors de 30, mentre que a Arcalís s’hi preveuen 12 pistes obertes de 27 i 10 de 15 remuntadors. El director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, explica que el percentatge d’obertura previst “pot canviar” a mesura que s’aproxima la data, ja que es preveuen nevades en les properes hores que han d’anar-se intensificant. De cara al pont de la Puríssima, i en vista dels mapes meteorològics que auguren nevades, s’espera ampliar la superfície i els ginys oberts.

El cost del forfet de demà a Pal Arinsal serà de 19 euros, mentre que dissabte el cost del forfet d’adult serà de 32 euros i el d’infants de 26. En el cas d’Arcalís, el primer forfet de dia de la temporada valdrà 29,90 euros.

Les previsions de Grandvalira també són d’obertura parcial. Fonts de l’estació apunten que es treballa per oferir les millors condicions i que “els canons de neu estan encesos des de fa dies, des que van baixar les temperatures”. Avui el domini té previst fer públic el nombre de pistes obertes per al cap de setmana.

Pel pont es fregarà el ple

El president de l’Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Manel Ara, apunta que encara no es tenen previsions per a aquest immediat cap de setmana, però sí per al pont de la Puríssima, “en el qual es fregarà el ple a totes les parròquies”. Els dies amb més reserves seran a partir de dimecres 6 fins diumenge, si bé “hi haurà bona afluència dilluns i dimarts 4 i 5 de desembre”. Ara diu que enguany moltes persones han reservat amb antelació, motiu pel qual poden predir que es farà el ple a partir del 22 de desembre. “El dia de Nadal és dilluns i això fa que hi hagi un volum alt de persones ja des del cap de setmana abans i no a partir del 27 com habitualment”, comenta Manel Ara.

RESTRICCIÓ DE CAMIONS A L'ACCÉS A FRANÇA

Ahir a la tarda va nevar a la zona nord del país, fet que va provocar la restricció de camions a l’accés a França. Mobilitat també va informar al vespre que es requerien equipaments a la CG-3 d’accés a Arcalís, la CG-3 al port d’Envalira i a l’RN-22, d’accés al país gal.

Per avui, la previsió meteorològica és de fred polar arreu del país. Desapareixeran els núvols i baixaran molt les temperatures, però demà arribaran les precipitacions amb nevades moderades. Segons fonts del servei meteorològic, les acumulacions de neu seran significatives i la pertorbació podria arribar amb vents forts bufant del nord. Dissabte el temps serà nuvolós amb nevades, sobretot al llarg del matí i al nord del país. El vent de nord-oest es preveu que tindrà molta força.

tracking