Els residus de la Cerdanya fan créixer un 6,5% les restes al forn de la Comella

Aquest increment també ha comportat que la generació d’electricitat del centre pugi un 12,5%

Els residus de la Cerdanya fan créixer un 6,5% les restes al forn de la ComellaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tractament de residus al forn incinerador de la Comella ha augmentat enguany un 6,5% respecte a l’any anterior. Aquest creixement sobretot té lloc per l’inici de les importacions d’escombraries procedents de la Cerdanya. En canvi, els residus generats al Principat han augmentat en aquest cas un 1,92%. En un comunicat, la comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament de Residus (CTR), que es va reunir ahir per fer un balanç del funcionament del forn incinerador de la Comella, va assegurar que l’augment de residus no ha comportat un creixement de les emissions.

L’increment de les escorrialles, però, sí que ha provocat que augmenti un 12,5% la producció d’electricitat generada al CTR i la previsió per enguany és que es generin 16.000 MWh. Això equivaldria al consum elèctric d’unes 4.000 llars. Paral·lelament, aquest any s’ha registrat una reducció del 12,5% en el consum de gasoil de la instal·lació respecte al 2016. Els balanços presentats mostren que tots els indicadors ambientals es mantenen a “nivells cor­rectes”, sense que s’hagi registrat “cap ultrapassament de les emissions”. A més, tots els valors de mesura i paràmetres de la xemeneia s’han mantingut per sota del llindar normatiu.

En la reunió també es va presentar l’oferta que s’ha rebut per la licitació dels treballs de comunicació i informació per a la ciutadania. La comissió va conèixer l’oferta per fer les aportacions necessàries i està previst que es pugui aprovar al consell de ministres durant el mes de desembre. L’objectiu del concurs és reforçar la transparència, la divulgació i la informació de cara a la ciutadania, considerant que hi ha “un interès” en aquestes qüestions. La licitació preveu el disseny de la pàgina web de la comissió i el seu manteniment, actualització i dinamització. També inclourà el desenvolupament d’accions de comunicació prop de la ciutadania i la gestió de les demandes i consultes dels ciutadans. D’altra banda, el CTR va informar que s’han renovat les certificacions de qualitat, de medi ambient i de seguretat.

La comissió, presidida per la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, compta amb representants del ministeri de Salut, del comú de la capital, un representant dels cònsols, un representant de l’empresa concessionària del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, representants d’Apapma i ADN com a entitats de defensa del medi ambient i un representant dels veïns de la zona.

tracking