Esquí

Els monitors volen que l'empresa doni habitatge

L’AAME diu que tot i que el contracte ha estat “imposat” les condicions laborals seran millors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els monitors d’esquí defensen que haurien de ser les empreses qui haurien de facilitar l’allotjament als empleats a l’hora de contractar-los. El president de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), Carles Iriarte, considera “del tot denunciable” que hi hagi treballadors de temporada obligats a viure en pisos pastera i va demanar anticipació als contractants.

Iriarte va explicar ahir en roda de premsa que els monitors cobraran com a mínim 1.400 euros encara que facin menys hores, tret dels que no tenen el nivell 2, que en percebran 1.229. L’AAME reconeix que “la situació actual és més positiva que la de l’any passat”, però denuncia que el contracte ha estat “imposat unilateralment” per la patronal sense que se’ls hagi consultat. “El salari base hauria de ser més alt perquè el nivell de vida a Andorra és alt”, va dir, i va destacar que ells defensaven que hi hagués llibertat horària i que el dia lliure a la setmana sigui voluntari. Iriarte va insistir que l’associació aposta per la creació d’un conveni col·lectiu específic per al sector. A més, es va defensar de les acusacions de diversos grups de monitors i va repassar algunes de les millores que s’han aconseguit gràcies a l’associació. Així mateix, va recalcar que sempre han estat a disposició de les agrupacions de monitors de fora d’Andorra. Iriarte es va pronunciar sobre la concentració que han organitzat els representants dels monitors contra les noves condicions i en desacord amb l’AAME coincidint amb l’assemblea d’avui de l’associació. El portaveu va dir que estan “encantats que la gent es mobilitzi” però va replicar que les crítiques “estan mal dirigides”.

Pel que fa al col·lectiu de monitors argentins, Iriarte va explicar que van rebre amb sorpresa la carta de l’associació de monitors d’aquell país perquè “es deien coses que no eren veritat”. A més, va negar que siguin el 60% del total de monitors, sinó que representen el 43% de les 447 autoritzacions atorgades.

tracking