Comunicació

Andorra Telecom concreta la compra d'Avatel

Nadal destaca que és una adquisició amb bones perspectives en què es pot aportar el ‘know how’

Andorra Telecom concreta la compra d'Avatel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va formalitzar la setmana passada l’adquisició del 37,3% de la companyia andalusa Avatel, que es dedica a col·locar fibra en zones de residents estrangers de la costa espanyola i on les companyies telefòniques no entren per tractar-se de pocs clients. L’operadora andorrana ha pagat setze milions d’euros per aquesta adquisició i en els propers cinc anys preveu abonar 5,5 milions més que li permetran disposar del 50% de la companyia.

Avatel dona servei a uns 22.000 clients, bàsicament d’origen anglosaxó i que resideixen a la costa de Màlaga, Cadis i Alacant, zones de baixa competència. El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha destacat que és una adquisició amb molt bones perspectives ja que és un servei molt consolidat en què els clients estan contents i que té un llarg recorregut. El negoci es basa en l’oferta de fibra per a les urbanitzacions, un camp en què Andorra Telecom considera que pot aportar know how i tenir un paper actiu també en l’àmbit tecnològic.

Avatel estava en el punt de mira de la companyia asturiana Telecable, filial d’Euskaltel, que dona servei de fibra en diferents ciutats asturianes i que volia adquirir la societat andalusa per expandir la línia de negoci a les zones residencials d’anglosaxons al Mediterrani. Arran de l’interès d’aquesta filial d’Euskaltel va sortir al radar la possibilitat de fer aquesta operació que, segons Jordi Nadal, no té res a veure amb el fet que hi hagi socis andorrans amb una participació financera.

La compra s’ha tirat endavant després de les reticències polítiques que havien mostrat algun membre de Govern i determinats membres de partits de l’oposició. Abans de fer la compra el 50% de la societat estava en mans de diversos andorrans que consten com a socis financers del projecte. L’executiu haurà de respondre al Consell General una demanda d’informació que SDP va entrar sobre la compra fa quinze dies, després de posar en dubte la conveniència de l’adquisició perquè creu que hi ha altres prioritats.

tracking