benestar

Un total de 334 joves amb discapacitat o vulnerabilitat rebran gratis el Carnet Jove

Xavier Espot ha posat en relleu que aquest conveni marc “obre la porta” a d’altres col·laboracions puntuals o més concretes

Un total de 334 joves amb discapacitat o vulnerabilitat rebran gratis el Carnet JoveM.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i l’associació Carnet Jove Andorra han signat avui al matí un conveni a través del qual 334 joves que es troben en situació de vulnerabilitat o pateixen alguna discapacitat, i que tenen entre els 12 i els 30 anys, rebran de manera gratuïta el carnet. Durant la signatura d’aquest acord el president de l’associació, Marc Pons, ha posat en relleu que gràcies a aquest conveni es possibilita no només que aquest col·lectiu accedeixi als avantatges del Carnet Jove (com 300 descomptes nacionals i 60.000 arreu d’Europa), sinó que alhora "s'integra aquest col·lectiu" i se’l fa participar en les diferents propostes que duu a terme l’associació, com ara xerrades.

D’aquesta manera, tal com ha concretat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, a través d’aquest conveni es concreta també el compromís de tractar, a través dels diferents canals del Carnet Jove, temàtiques que puguin interessar el col·lectiu, com l’accés a l’habitatge o els viatges inclusius. En aquest sentit, ha concretat que aquest conveni marc “obre la porta” a d’altres col·laboracions puntuals o més concretes.

Segons ha comentat el titular d’Afers Socials, aquesta acció beneficia, de manera immediata, 33 joves tutelats i extutelats i 38 joves en situació de vulnerabilitat que ara com ara atén el ministeri i també a 263 persones amb discapacitat. Així, els joves tutelats, extutelats i aquells que estiguin en situació de vulnerabilitat hauran de formalitzar la seva sol·licitud per rebre aquest carnet gratis a través de l’àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, mentre que les persones amb discapacitat podran fer la demanda de manera directa a l’oficina del Carnet Jove Andorra o als punts d'informació juvenil, presentant la targeta blava, un document d’identitat i una fotografia, tal com ha explicat Pons, que ha afegit que l’associació europea de carnet jove té com a objectiu la integració i que aquest conveni també s’emmarca en aquesta fita.

Espot ha recordat, d’altra banda, i qüestionat sobre els serveis per als joves en situació de vulnerabilitat, que s’han posat en marxa diferents accions per a la seva atenció, com pot ser el pla de xoc per donar resposta a joves que puguin tenir conductes delictives incipients. També ha recordat que el ministeri també treballa en el centre de rehabilitació intensiva per evitar que aquells que hagin de ser objecte de tractament per consum de tòxics hagin de marxar fora del país. En aquest sentit, ha concretat que el ministeri compta amb diferents partides en el pressupost de l’any vinent per començar a donar forma al projecte. A més, ha negat que hi hagi un augment del consum de tòxics entre els joves, si bé sí que comença cada cop més aviat. En aquest sentit, ha destacat la vigilància que fa la policia en punts on s'ha registrat que els joves hi van a consumir i la lluita contra la venda i distribució. També ha incidit en la tasca de prevenció.

tracking