Habitatge

“Nou temporers en pisos de dues habitacions”

Una jove assegura que s’està cobrant entre 250 i 300 euros per persona i mes

“Nou temporers en pisos de dues habitacions”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Temporers que han arribat per treballar al país durant l’hivern avisen que la manca d’habitatge de lloguer i els preus alts fan que ara mateix hi hagi pisos compartits per un elevat nombre de persones. Una de les veus que ho expliquen és la Patrícia, de Portugal i de 33 anys. La jove ha estat temporera els últims tres anys, però aquesta tardor ha arribat per quedar-se al Principat més temps. “Enguany és molt complicat, és una vergo­nya perquè s’està cobrant entre 250 i 300 euros per persona i he arribat a trobar nou temporers en pisos de dues habitacions o dues noies que van estar els dos primers dies d’estada en una tenda de campanya de manera totalment improvisada”, assenyala.

La jove és especialment crítica: “És força complex, els sous són de 1.200 euros, molta gent no pot llogar, ni tan sols compartint, si els preus són massa alts.” Una altra de les persones que hi coincideixen és l’argentina Pipi Mancuso, que denuncia que molts dels habitatges no tenen les millors condicions. “El pis que vaig llogar el primer hivern costava 400 euros al mes i ara en val 700 en pitjor estat”, lamenta. Mancuso diu que el preu més alt no es tradueix en facilitats. “Hi ha pisos poc moblats, amb cap equipament. No hi ha la consciència que s’està llogant a temporers, persones que hi estaran pocs mesos perquè han vingut a treballar.”

Les immobiliàries demanen, recorda, “un dipòsit de diversos mesos i els contractes que he vist són de cinc anys, la legislació no preveu els treballadors de temporada”.

tracking