El Superior desestima el recurs de Samarra contra Cinca per blanqueig

L'expresident d'Orfund volia que el tribunal reobrís la causa que Corts havia arxivat a l'agost

El Superior desestima el recurs de Samarra contra Cinca per blanqueig procedent del tràfic d'armesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs que havia presentat l'expresident d'Orfund, Joan Samarra, per tal que es reobrís la causa contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, i l'extreballador de la societat Manuel Terrén, que Corts havia arxivat el mes d'agost passat. Així s'ha fet públic aquest matí en una sentència del Superior.

La querella acusava Cinca d’uns presumptes delictes d’administració deslleial amb apropiació indeguda i de blanqueig de capitals. Ara, segons l’advocat de Samarra, Alfons Clavera, entenen “que el delicte d’origen no seria només el d’administració deslleial, sinó que també hi ha un delicte d’origen i prou indicis de la presumpta comissió d’un de tràfic d’armes”. En concret, de blanqueig de diners provinents del tràfic d’armes.

Els querellants i ahir també recurrents van parlar de les presumptes connexions de Cinca, ex-director financer i soci d’Orfund, i Terrén amb l’empresari espanyol Fernando Fernández Robleda, relacionat amb la indústria fustera liberiana, que “s’utilitzava com a tapadora del tràfic d’armes i de diamants”, i amb Charles Taylor, el dirigent liberià condemnat per crims de guerra i contra la humanitat. Els advocats de Samarra consideren que hi ha diversa documentació que vincula el ministre i Terrén amb Fernández Robleda i que els dos també s’haurien relacionat amb Taylor. “S’hauria de prosseguir amb la investigació perquè hi ha prou indicis que s’hauria comès aquest il·lícit penal”, va dir Clavera.

Tant l’advocada del ministre com la fiscalia s'havien oposat al recurs i havien demanat al Superior que confirmés l’arxivament de la causa i que no tornés l’expedient a Corts per reprendre la instrucció. Finalment el Superior s'ha pronunciat en aquest sentit.

tracking