Política

Marsol no descarta aspirar a cap de Govern, però no de cara al 2019

La cònsol de la capital vol treballar pel comú fins a final del mandat

Marsol no descarta aspirar a cap de Govern, però no de cara al 2019COMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no descarta aspirar a ser candidata a cap de Govern per Demòcrates per Andorra (DA), però en cap cas de cara a les eleccions nacionals previstes per a l’any 2019. “Fa dos anys que soc al comú, tenim molta feina per molt de temps”, va advertir ahir Conxita Marsol, si bé va explicar que “hi ha temps per a tot”. La cònsol major va posar en relleu que “a la vida no descarto mai res, tot és possible”.

La cònsol major de la capital no veuria amb mals ulls aspirar a aquesta posició en futurs comicis, però té com a prioritat treballar al comú d’Andorra la Vella, almenys fins al desembre de l’any 2019. “Em queda molt temps al comú i hi ha moltes coses per fer”, va reiterar. Pel que fa a les futures eleccions al Govern, les que s’haurien de convocar el 2019 si no s’avancen, Conxita Marsol va destacar que “DA té molts possibles candidats” i va valorar que “el que sigui escollit segur que serà perfecte, ens anirà a tots molt bé i treballarà pel país, que és el que volem”.

L’acostament a UL

Qüestionada per la premsa, Marsol també va valorar ahir les notícies sorgides les últimes setmanes sobre l’acostament de Toni Martí al sector liberal afí a Josep Pintat. “No sé si és un acostament de DA als liberals, és el que he vist a la premsa, sí que sé que hi ha alguna relació amb Unió Laurediana”, va comentar Marsol. La cònsol major d’Andorra la Vella va asseverar que no veuria cap problema que hi hagués un acord d’ambdues parts per a les eleccions generals i les parroquials. “No hi veig cap inconvenient”, va confirmar, si bé va destacar que “és una qüestió més de l’executiva i del cap que dels cònsols”.

El cap de Govern, Toni Martí, que va coincidir amb Marsol en l’encesa de llums de Nadal de la capital, va reiterar que l’aproximació a Pintat només respon a la voluntat de treballar “pels interessos nacionals” la resta de la legislatura. Martí va assenyalar així que la seva voluntat és la de treballar conjuntament “amb tots els grups parlamentaris els reptes del país durant el 2018”.

Segons Toni Martí, “tinc l’obligació i ho tornaré a fer de parlar amb el senyor Pintat, perquè és el cap de l’oposició”.

Escollir relleu aviat

Sobre quan s’escollirà la persona que el rellevarà com a candidat, Toni Martí va expressar que “a títol personal, com a cap de Govern i com a militant que soc de base per Demòcrates per Andor­ra (DA), he de dir que m’agradaria que es fes el més de pressa possible”.

Martí va recordar que “hi ha una comissió creada amb persones molt significatives que faran una reflexió sobre el perfil del candidat, i després ja veurem si aquest any o a principi de l’any que ve es comencen a fer contactes, perquè tot cap de Govern necessita un substitut o un candidat a substitut”. Toni Martí també va exposar que “pel que fa a possibles divisions o no del grup liberal, poca cosa hi tinc a dir, només que en tot cas no l’ha generat el cap de Govern”.

Les darreres setmanes s’ha conegut que Unió Laurediana s’hauria trobat abocada a quedar fora de Liberals d’Andorra després que els gallardistes consumessin el procés engegat fa mesos per canviar el lideratge del partit. La voluntat de les dues parts, Demòcrates pe Andorra i Unió Laurediana, seria recuperar l’aliança que es va tirar endavant l’any 2011.

DUES HORES SENSE AIGUA PER UNA AVARIA

Una part important dels veïns de la capital van estar ahir al migdia dues hores sense servei d’aigua, després que es rebentés una canonada per les obres d’un particular que s’estan fent prop de la rotonda de la Comella, a tocar de la CG-1. Segons va explicar Marsol, els operaris van treballar de seguida per reconnectar la xarxa, i malgrat que “molts usuaris” van veure’s afectats, la falta de servei va durar poca estona. L’avaria va detectar-se al punt del migdia i va provocar problemes momentanis en alguns establiments de restauració. La fuita va fer que diverses zones de la parròquia quedessin afectades. A la tarda, el servei s’havia restablert del tot.

tracking