Política

Els joves del PS, preocupats per l'abstenció

Reclamen millores en l’accés al mercat laboral, a l’habitatge i un major desplegament de drets socials al país

Els joves del PS, preocupats per l'abstencióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) es va erigir ahir com l’alternativa perquè els joves del Principat se sentin representats políticament. A la roda de premsa posterior a la tercera assemblea, els representants de les joventuts van insistir en la necessitat de trobar respostes a les incerteses de les noves generacions davant de les problemàtiques que es troben en el dia a dia, com l’accés al món laboral, a l’habitatge i als drets socials.

El coordinador de la JSA, Pere Baró, que ahir va ser renovat en el càrrec, va apuntar la necessitat de recuperar la confiança dels votants joves per aconseguir canvis polítics al país. “Veiem amb preocupació l’augment de l’abstenció”, va dir Baró, que va recordar que la participació entre la gent jove en les últimes eleccions comunals va ser del 50%. Per a les JSA, el fet que la societat s’impliqui en la política permetria implementar canvis al Principat. I hi va afegir que cal que “tots els joves se sentin representats” i esperen que bona part de les seves propostes s’incloguin dins del programa del PS a les pròximes eleccions generals i comunals.

De fet, la consellera al comú d’Escaldes-Engordany Cèlia Vendrell va manifestar que hi haurà idees que “es plasmaran”. Baró va criticar les darreres lleis que s’han tirat endavant al Consell General amb majoria absoluta de DA, i va lamentar que si no hi ha canvis i progressos “seguiran manant els mateixos i se seguiran aprovant lleis per als poderosos”. El fet que actualment les joventuts tinguin tres membres amb dret de veu i vot a l’executiva del PS suposa una via d’impuls perquè les idees dels joves hi tinguin cabuda. “Hi ha un partit que els representa al qual se li ha de donar confiança; el missatge que s’ha de fer passar és que no estan sols”, va dir. A banda de la continuïtat de Pere Baró com a coordinador, Cristina Valen seguirà com a tresorera i Liliana Cristina Ribeiro com a secretària. A ells s’hi sumen els nous vocals, Fabio Rolo i Marlene Maldonado. Actualment l’AJS compta amb quinze membres i la majoria tenen nacionalitat andor­rana. Tot i això, asseguren que també volen ser l’aixopluc dels residents, que actualment no tenen dret a vot, però que esperen que també puguin formar part de la presa de decisions de l’assemblea. De fet, el dret del vot dels residents a les comunals és una de les propostes recollides al programa electoral del Partit Socialdemòcrata.

tracking