Condemnat un lletrat per injuriar un funcionari

Els fets van tenir lloc a la Batllia quan el lletrat va increpar empleats de la justícia per notificar-li un tema personal davant d’un client

Condemnat un lletrat per injuriar un funcionari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia ha condemnat a un mes d’arrest nocturn un advocat per haver injuriat treballadors d’aquesta mateixa institució durant un incident. Els fets es remunten a una jornada en què l’advocat es trobava a la seu judicial amb una clienta. Estaven fent uns tràmits relatius al cas i els estava atenent una funcionària. Mentre es feien els tràmits va arribar una nova funcionària que va reconèixer el lletrat i s’hi va aproximar perquè volia entregar-li un document relatiu a un cas personal de l’advocat. La treballadora li va explicar que aprofitava que era allà per donar-li la documentació a causa que l’advocat no s’havia presentat en aquest cas contra ell quan se l’havia requerit perquè li fos entregada. L’advocat va enfadar-se molt en entendre que ell estava a la Batllia com a lletrat de la clienta i que per tant no era ni el lloc ni el moment per tractar un cas que l’afecta personalment i que no té res a veure amb el que el portava allà. La discussió va anar pujant de to i l’advocat va acabar increpant presumptament tant la funcionària que li donava la documentació com la que l’havia estat atenent. Les treballadores es van sentir injuriades pel lletrat i posteriorment es va formalitzar una denúncia contra ell.

El cas encara va prendre més volada perquè l’advocat que va agafar el lletrat implicat perquè el defensés va emetre uns comentaris durant la vista que van ser considerats molt poc adients. Feien referència a l’estat emocional de les funcionàries i que aquesta possible situació estaria relacionada amb tot l’incident a la Batllia. El comentari va causar un enrenou tan important que la Batllia, segons diverses fonts properes al Col·legi d’Advocats, va enviar un escrit al col·legi per informar i demanar si la junta del col·lectiu considerava adients les manifestacions del lletrat durant la vista.

L’incident durant la vista finalment no va anar més enllà i el col·legi va decidir no obrir cap expedient. L’afer ha finalitzat amb la condemna a un mes d’arrest nocturn amb efectes suspensius respecte que si no hi torna a haver més incidents en els propers dos anys no s’ha d’executar. El lletrat, a més, ha estat condemnat a pagar les despeses judicials de les dues parts.

tracking