esquí

La junta de monitors defensa els contractes

Carles Iriarte manté, però, que cal un conveni col·lectiu per regular les especificitats del sector

La junta de monitors defensa els contractesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) va defensar ahir que “l’únic” que ha fet l’entitat és reclamar que “tots els monitors tinguin contractes legals” i que, en cap cas, van suggerir específicament “el dia de festa obligatori”, tan sols un ajustament de les condicions de la professió al codi de relacions laborals. El president de l’AAME, Carles Iriarte, va posar en relleu que “cal un conveni col·lectiu del sector”, perquè ha quedat palès que la llei genèrica actual “no s’adequa a la professió”.

Iriarte va dir que, des de l’entitat, “animem a la màxima mobilització, encara que també sigui per manifestar el desacord amb les accions de l’AAME”, perquè va considerar que és positiu que “es defensin els drets laborals”. El president de l’associació va encoratjar “a treballar per l’interès dels monitors i no només de les estacions”, i va indicar que “si bé és legítim que els monitors que venen de fora reclamin treballar al màxim, els mesos que són al país”, el propòsit de l’entitat és que “aquesta professió torni a ser de futur per a la gent del país”. Carles Iriarte va recordar que contràriament a l’expressat pel col·lectiu molest amb l’AAME, l’any passat l’associació de monitors va guanyar afiliats i ara mateix té uns 200 socis.

“Les nostres denúncies han estat sempre d’acord amb el votat en assemblea de socis i contra l’incompliment de les estacions d’esquí”, va assenyalar Carles Iriarte. “Nosaltres no hem imposat cap condició contractual, més enllà que es complís amb la llei i, per exemple, la Carta Social Europea”, va exposar. Carles Iriarte va afegir, a més, que s’ha demanat sense èxit a la patronal que el preu de l’hora de monitor s’equilibri al valor de les classes.

tracking