TRIBUNALS

Els ucraïnesos condemnats per robatori sol·liciten canviar la presó per l'expulsió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va escoltar ahir el recurs que va presentar l’advocada de la defensa dels tres lladres ucraïnesos condemnats a més de set anys de presó per haver robat mercaderies i diners de diversos vehicles estacionats en aparcaments de centres comercials i supermercats del país, perquè “la pena és excessiva tenint en compte que no hi va haver ferits i, a més, es va recuperar la mercaderia sostreta”, va esgrimir la defensa. Segons l’advocada, els 15 mesos que fa que són en presó preventiva són una pena suficient “pels 5.753 euros en total que van robar”, i en va demanar la llibertat o bé que se’ls expulsi del país “per poder tornar a casa”.

La fiscalia va rebutjar la demanda tot al·legant que si es permuta la condemna per l’expulsió “la sentència i la pena queden buides de contingut”, i va recordar que si es va recuperar bona part del que havien furtat no va ser “per la seva col·laboració, sinó que va ser fruit de la investigació policial”.

La defensa va esgrimir que els condemnats accepten els càr­recs però no la condemna i d’aquí el recurs al Superior, però també va recordar que un d’ells “no ha causat cap perjudici”. De nou el fiscal va dir que un altre sí que tenia antecedents i que hi havia una “petició d’extradició”.

Dels tres només un es va voler dirigir al tribunal, el més jove i el que segons la defensa no “havia fet res”. Aquest va explicar que tots estan molt penedits del que havien fet i que en el temps que fa que estan en presó preventiva han tingut molt de temps per pensar en la família que els espera a casa.

Els fets es van produir el 2016, quan la policia els va detenir després d’una sèrie de robatoris entre l’abril i el juny. Els condemnats esperaven a la porta d’un aparcament que algú, susceptible de dur mercaderia a l’interior del cotxe, sortís, després el seguien fins que estacionava i quan el conductor tancava el cotxe utilitzaven un aparell sofisticat que copiava la freqüència del comandament.

tracking