trànsit

Accident mortal

Un tot terreny hauria envaït el carril contrari, per on circulava la ‘pick-up’ de les víctimes

Accident mortal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un resident de 55 anys va morir ahir i dos més van resultar ferits d’extrema gravetat en un xoc frontal entre dos cotxes a Ordino, a la carretera general número tres, que uneix la Massana i Ordino, a l’altura de la deixalleria de les valls del nord. L’accident va tenir lloc abans de les sis de la tarda quan, segons els primers indicis, un tot terreny amb matrícula andorrana va envair suposadament el carril contrari. La invasió va provocar un xoc frontal amb una pick-up, també de matrícula andorrana, on viatjaven cinc operaris de l’empresa de treballs públics Heracles. Al tot terreny només viatjava la conductora, que va patir ferides lleus.

Dels cinc ocupants de la pick-up un va resultar mort, un va patir lesions crítiques, un ferides molt greus i dos més van resultar ferits lleument. El ferit més greu va ser un home de 60 anys que va haver de ser intervingut d’urgència per diverses fractures i que es troba en estat crític a l’UCI de l’hospital, segons han informat fonts del mateix centre. L’altre ferit molt greu va ser un jove de 20 anys que va ser atès d’un traumatisme cranial lleu i un traumatisme facial sever, que va obligar a traslladar-lo en helicòpter a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, va explicar el facultatiu. Un altre dels ocupants de la pick-up continua ingressat a planta a l’hospital amb fractures costals i traumatisme toràcic.

La policia ha detingutla conductora del tot terreny pels presumptes delictes d'homicidi i lesions per imprudència greu.L’anàlisi in situ dels fets per part dels agents apuntava que la conductora hauria fet una suposada imprudència que hauria motivat que la pick-up acabés impactant contra el vehicle. Cal recordar que l’arrest és un acte preventiu per mantenir la persona vigilada i controlada (a banda de prendre-li declaració) fins que hi ha el trasllat a la Batllia. La investigació continua oberta per acabar de determinar els detalls de les causes de l’accident i una de les hipòtesis amb què es treballa, segons fonts properes al cas, és que l’impacte es produís perquè la dona hagués perdut el control del vehicle per causes desconegudes. L’acció podria ser deguda, segons altres fonts, al fet que la dona hagués patit o una distracció o un problema físic que hauria fet que deixés de controlar el vehicle durant uns segons.

L’accident va obligar a tallar la car­retera entre la Massana i Ordino en els dos sentits de circulació durant més de dues hores. El tall va provocar importants retencions i que el trànsit s’hagués de desviar per Anyós. L’aixecament del cadàver el va fer el comissari de guàrdia, que atesa la gravetat dels fets va estar acompanyat del director de la policia. La zona on es va produir el sinistre d’ahir a la tarda, a l’entrada d’Ordino, és la mateixa en què va tenir lloc aquest any l’accident mortal d’un motorista.

tracking