Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

Crítiques per la manca de previsió en la votació de quatre suplements de crèdit extraordinari

Dos seran pel finançament del pla de mobilitat i del sistema per a la gestió dels allotjaments turístics i els altres dos, per a l'ampliació de les dependències del CRAJ i despeses corrents del ministeri de Cultura
Un moment de la sessió de Consell General aquest matí.

Crítiques per la manca de previsió en la votació de quatre suplements de crèdit extraordinari

Un moment de la sessió de Consell General aquest matí.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/11/2017 a les 17:55
Crítiques de l'oposició de manca de previsió han protagonitzat el debat de la votació per part del Consell General de quatre suplements de crèdit extraordinaris plantejats pel Govern per cobrir diverses despeses. Així, en primer lloc s'ha votat el suplement de crèdit destinat a finançar la redacció del pla de mobilitat integral de la vall central per un import de 132.000 euros i que el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha defensat que es tiri endavant aquest any ja que de cara al 2018 ja es puguin dur a terme algunes accions i tenint en compte, d'una banda, la remodelació de l'avinguda Meritxell prevista pel comú d'Andorra la Vella i, de l'altra, l'obertura del carrer Sant Antoni cap a la carretera de l'Obac per part del comú d'Escaldes-Engordany. Des de l'oposició s'ha destacat que aquest projecte hauria d'haver estat previst abans ja que aquestes dues accions ja es coneixien i han lamentat la "improvisació" per part del Govern. Torres ha destacat que el que es pretén és guanyar temps i que aquest estudi comenci de manera immediata i ha negat que aquest projecte sigui un exemple de mala gestió per part del Govern, tal com havia indicat el president del grup parlamentari mixt i conseller del PS, Pere López. Tots els grups han donat suport a aquest suplement, ja que s'ha coincidit en la necessitat que es tiri endavant.

També s'ha aprovat, amb els vots en contra dels consellers del PS, el crèdit extraordinari per finançar l'obra d'ampliació de les dependències del Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ), per valor de 40.000 euros i que el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha justificat en l'oportunitat de fer una ampliació al costat de l'actual despatx i també per l'augment de feina del CRAJ. Sobre aquest darrer apartat, l'oposició ha posat en relleu que aquest augment era previsible. D'aquesta manera, el conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha tornat a acusar el Govern d'"improvisar", mentre que López ha tornat a argumentar que aquest crèdit era un altre exemple de "mala gestió i planificació". De la seva banda, el conseller liberal Carles Naudi ha plantejat un seguit de dubtes sobre la finalitat dels diners, ja que per exemple ha recordat que les tasques relacionades amb el bingo ja s'estan fent i ha qüestionat la despesa destinada a manteniment. Aquest crèdit es finança contra una part de la partida prevista per a la passarel·la entre la plaça del Poble i el carrer de la Vall i Cinca ha destacat que s'optimitzen recursos, ja que s'estalviarà en lloguer, que a partir del mes de març serà de 1.450 euros i que per tant es pot fer aquesta ampliació "a un cost raonable" i ha negat que hi hagi manca de previsió. López, però, li ha respost que si no s'executa la partida de la passarel·la és perquè "no s'ha fet" res des del mes de gener i per això es disposa d'aquests diners.

Els mateixos arguments de manca de previsió, o de "descuit" al pressupost, segons López, s'ha donat en el debat sobre el crèdit per finançar un sistema d’informació per gestionar i controlar el registre i la classificació dels allotjaments turístics d’Andorra. El ministre de Turisme, Frances Camp, ha destacat que cal aquest sistema, que pot tenir un cost de 160.000 euros, perquè "en setmanes" s'aprovaran reglaments que deriven de la nova llei d'allotjaments turístics i que aquests sistema és necessari per al control, extracció de dades estadístiques o el seguiment de les queixes i reclamacions dels clients, entre d'altres. D'aquesta manera, ha destacat que els reglaments prioritaris seran aquells que regulen la classificació. Víctor Naudi, en aquest sentit, ha dit que es demostra la "manca de convicció" del Govern ja que aquesta llei se sabia que s'aprovaria el 2017 i que, per tant, era necessari aquests sistema. Camp li ha respost que quan es va redactar el pressupost la llei d'allotjaments encara estava a tràmit parlamentari i no se sabia com quedaria i que una de les possibilitats era reutilitzar un dels aplicatius que ja s'està utilitzant. En aquest cas, tots els grups parlamentaris han votat a favor d'aquest crèdit.

A l'últim s'ha votat, amb els vots en contra del PS, el suplement de crèdit de 130.000 euros per fer front a les despeses de béns corrents i serveis del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, en l’àmbit de l’acció cultural i en el de manteniment i difusió dels museus. En aquest cas, des de l'oposició s'ha lamentat que el pressupost del ministeri sigui tan ajustat.

Durant la sessió de Consell General també s'ha aprovat la modificació de la llei de règim fiscal de reorganització empresarial que va entrar en vigor fa escassos dies ja que s'han detectat problemes pel que fa a la seva aplicació.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts