Petició de dos anys de presó condicional per intentar ofegar la dona amb un coixí

Petició de dos anys de presó condicional per intentar ofegar la dona amb un coixíARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un resident de nacionalitat espanyola acusat de maltractament en l’àmbit domèstic i de lesions psíquiques que han requerit tractament mèdic posterior per a la seva curació. La fiscalia acusa l’home només per un fet concret, mentre que l’advocada particular de la víctima demana el pagament d’una indemnització per les seqüeles psíquiques que té la seva clienta pels presumptes maltractaments patits durant anys. Els fets jutjats van passar a les 9 del matí del 2 de juny del 2013 quan el matrimoni (ara estan separats) es trobava al llit. L’acusat va intentar mantenir relacions sexuals amb la dona, i quan ella s’hi va negar va agafar el coixí posant-li a sobre del cap. A la vista oral celebrada ahir, el processat va admetre haver-ho fet, però va dir que van ser pocs segons, que no ho va fer amb força i que només volia apaivagar els crits de la muller.

La percepció de la víctima va ser totalment diferent, i ahir va indicar que estava segura que l’home la volia matar. Va dir que encara no sap d’on va treure forces per lliurar-se’n, i va explicar que un cop va poder marxar de l’habitació l’acusat va dir-li: “filla de puta, aquest cop t’has lliurat, però he d’acabar amb tu”. La víctima, que va estar casada amb el processat més de 30 anys, va relatar alguns dels maltractaments patits, la major part vexacions.

La fiscalia vol 24 mesos de presó condicional i sis anys de prohibició de contactar amb l’exdona. L’acusació particular demana la mateixa pena, n’afegeix el pagament de 5.000 euros per perjudici moral i de 10.000 de despeses mèdiques. La defensa vol l’absolució del processat perquè considera que no hi cap tipus d’indici penal, ja que no s’ha provat cap tipus de maltractament. L’advocat defensor va assegurar que “posar un coixí a la cara, no és maltractament”.

tracking