treball

La reforma laboral inclourà sancions per als usuaris del servei d'Ocupació

El ministre Espot afirma que es vol elevar les prestacions a “rang legal” i ampliar serveis

La reforma laboral inclourà sancions per als usuaris del servei d'OcupacióANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el d’Educació, Eric Jover, van presentar ahir les línies principals de l’avantprojecte de llei d’ocupació als membres de la taula permanent per a la formació en el treball que inclourà sancions per als usuaris que no compleixin amb els requisits. “Com en tota llei hi haurà un règim sancionador per a aquelles persones que no la compleixin, però no creiem que hagin de ser pecuniàries”, explicava el ministre Espot. “Estem parlant de penes com ara desinscriure’s del servei d’Ocupació o no poder accedir-hi durant un període. Hem d’acabar de perfilar-les, però la llei no vol ser repressiva, sinó pedagògica”, comentava.

Aquest avantprojecte també inclou una reforma del servei d’Ocupació i de la prestació per desocupació involuntària que “actualment perceben 18 persones, ja que crea una cartera de serveis amb drets reconeguts i garantits, que farà que el servei d’Ocupació presti un millor servei i elevarà a rang legal, la prestació econòmica per desocupació involuntària”, afirmava Espot.

La idea del Govern és que els diferents agents socials puguin fer les seves propostes per “millorar el text” abans de finals d’any per presentar-lo al Consell General a principis del 2018 i que pugui ser aprovat aquesta legislatura. “A efectes pràctics el ciutadà es trobarà un servei d’Ocupació molt més professionalitzat i que ofereix molts més serveis, per exemple permetrà obtenir la prestació per desocupació involuntària si fa 90 dies que s’està a l’atur. No com fins ara, que s’havia d’estar inscrit 45 dies abans de demanar-la”.

Cursos de formació

Jover va exposar el pla de treball sobre els cursos de formació. “Volem ser molt dinàmics. Renovem el catàleg de cursos cada tres mesos i a partir de les necessitats que tenim, ampliem o n’eliminem algun”. El ministre va explicar que més que fer-ne de nous, “els hem de promocionar més”.

tracking