Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut

El pressupost del 2018 preveu 160.000 euros per a la futura unitat de radioteràpia

L'executiu encara no disposa d'una estimació total del cost del projecte.
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, durant una reunió amb el president de l'Associació andorrana contra el càncer, Josep Saravia.

El pressupost del 2018 preveu 160.000 euros per a la futura unitat de radioteràpia

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, durant una reunió amb el president de l'Associació andorrana contra el càncer, Josep Saravia.

Assandca
Actualitzada 22/11/2017 a les 18:44
El Govern ha detallat, en resposta a una pregunta formulada pel conseller general liberal Jordi Gallardo, que el projecte de pressupost del 2018 inclou dues partides per al projecte d'implantació de la unitat de radioteràpia, amb un import total de 160.000 euros. Amb tot, el Govern ha explicat que encara no disposa d'una estimació total del cost d'aquest projecte, ja que l'equip de treball creat el mes de juliol ha de fer primer un diagnòstic de la situació en matèria d'oncologia i de les necessitats de la població i establir el model del nou servei integral d'oncologia, així com definir els requisits tècnics que han de tenir els equipaments de radioteràpia i els requisits arquitectònics i de les instal·lacions.

D'altra banda, una resposta escrita de l'executiu a una pregunta formulada per la consellera general independent, Sílvia Bonet, constata que les visites a domicili dels metges generalistes han resultat més econòmiques per a la CASS que el servei anterior de les permanències mèdiques. Les dades, publicades al butlletí del Consell General d'aquest dimecres, indiquen que "el cost reemborsat per la CASS i no refacturat de les visites de generalista a domicili durant el 2016 amb el recàrrec per una visita en diumenge o festiu i amb el recàrrec per una visita feta a la nit (de deu de la nit a nou del matí) va ser de 12.048,32 euros". En canvi, "el cost total per al Govern del servei de permanències mèdiques amb guàrdies nocturnes (2014) va ser de 78.150 euros i el cost per a la CASS del mateix període va ser de 25.837,17 euros". La resposta governamental afegeix que "el 2016 la CASS va pagar 226 visites domiciliàries de generalista amb majoració de festiu, 75 visites amb majoració de nit i 15 visites amb majoració de festiu i nit".

El sistema públic garanteix l’atenció sanitària dels usuaris en qualsevol horari (set dies a la setmana/24 hores), però "la modalitat sota la qual es presta aquesta atenció ha de ser la que millor doni resposta a les necessitats de l’usuari i la que es consideri en cada moment l’alternativa més eficient en l’ús dels recursos públics". Segons el contracte firmat entre la CASS i el Col·legi de Metges d’Andorra, "les visites domiciliàries dels pacients assignats als diferents metges d’atenció primària s’hauran d’atendre en el temps clínicament convenient i, en el cas que fos necessari, es podran cobrir en col·laboració amb altres metges d’atenció primària".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts