política

El PS critica la proposta d'SDP de fer un govern tripartit amb Ld'A

Pere López acusa Víctor Naudi de prioritzar la supervivència del grup progressita

El PS critica la proposta d'SDP de fer un govern tripartit amb Ld'AXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va criticar ahir la proposta del conseller general d’SDP, Víctor Naudi, per fer un govern de concentració amb el PS i els Liberals. López creu que l’oferta es deu a la “urgència” de la formació progressista, que només compta amb un conseller general i que no té representació als comuns. El president del grup mixt al Consell General va explicar que no tanquen la porta a tenir converses amb el partit presidit per Jaume Bartumeu, però que “cal anar per passos”, i que cal que entenguin “millor quina força real té”.

López va dir que el partit podria estar obert a establir pactes a les llistes parroquials sempre que els programes electorals coincideixin. Preguntat sobre un hipotètic acord per establir un govern de concentració que també inclouria Ld’A, López es va mostrar escèptic i va dir que “les converses no poden ser amb qualsevol partit”. El president del PS va afirmar que amb el partit blau els “diferencien moltes coses”, i va acusar SDP d’estar “més interessat a parlar de Liberals que amb nosaltres”.

López va reconèixer que han rebut la carta per dialogar sobre un possible govern de concentració, però asseguren que encara no l’han respost. El PS considera que cal prioritzar debats d’actualitat, com el text de la reforma laboral que es debatrà dijous al Consell General, o l’adaptació del conveni per als discapacitats, per al qual han presentat una trentena d’esmenes. A més, la carta va arribar abans del congrés que la formació va celebrar fa un mes i que va comportar l’arribada d’un nou executiu. “Els temes de possibles pactes i aliances no és l’aposta número u”, va dir López. En clau de llistes, el president del PS va dir que no tenen “urgències perquè tenim coses de debat parlamentari”. López va afirmar que el debat a la tardor “ha evidenciat qui és l’única formació que està fent oposició, i pel que sembla SDP està més preocupat de propostes electorals i de buscar una sortida a les dificultats”. “Es pot seguir els debats al Consell General i SDP no està fent política d’algú que se suposa que és socialdemòcrata”, va etzibar. Per la seva banda, el conseller liberal d’Escaldes-Engordany, Marc Magallón es va mostrar obert a valorar la proposta d’SDP.

tracking