treball

Més de la meitat dels contractats pels plans d'ocupació superen els 45 anys

S’han tancat 119 incorporacions durant l’any, de les quals 17 de treballadors amb discapacitat

Més de la meitat dels contractats pels plans d'ocupació superen els 45 anysARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat laboral ha experimentat una notable millora, però des del ministeri d’Interior i Afers Socials apunten la necessitat de mantenir els programes de foment de l’ocupació, adaptats “a les noves circumstàncies” de l’entorn de treball, perquè “és necessari oferir un incentiu a la contractació d’aquells candidats que presenten més dificultats d’accés”. En aquest sentit, assenyalen que les dades del servei d’Ocupació posen de manifest que tenen més problemes per trobar un lloc de feina els menors de 25 anys, els majors de 45 anys, les persones que estan desocupades des de fa més de sis mesos (segons les dades del servei d’Ocupació, a l’octubre eren 138), els que perceben la prestació per desocupació involuntària (eren 18 també a l’octubre), les persones amb discapacitat i aquells que es troben en “situació vulnerable”. Dels 119 contractes que s’han lligat aquest any (una trentena més que l’any passat) en el marc dels citats plans, el Govern destaca que precisament més de la meitat han beneficiat treballadors de més de 45 anys.

L’executiu també destaca l’augment del nombre de contractacions de persones amb discapacitat: se n’han formalitzat 17 quan l’any passat només van ser 2. En aquest sentit, destaca la feina que s’ha fet per promoure un mercat laboral més inclusiu: “s’ha fomentat la flexibilització de les condicions laborals per permetre l’accés i la permanència en el lloc de treball, especialment orientada envers les persones amb discapacitat o en situació vulnerable que sovint necessiten una adaptació física o organitzativa del treball”, destaquen. Per exemple, continuen, hi ha la possibilitat de pactar jornades inferiors a les 40 hores setmanals. En el cas concret de les persones amb discapacitat, a més, “s’ofereix també el servei de preparació laboral que dona suport al treballador un cop s’ha incorporat a l’empresa per ajudar-lo a superar les diferents fites o dificultats que es pugui trobar”.

L’executiu manté actius cinc plans d’ocupació: foment de la contractació al sector públic (ofertant feines temporals a Govern, comuns i parapúbliques), foment de la contractació indefinida al sector privat, l’adreçat a l’ocupació i la formació en el si de l’empresa, el dirigit als joves d’entre 16 i 20 anys i, finalment, el que incentiva econòmicament els empleats que treballin en zones allunyades del seu domicili, especialment pensat per pal·liar la necessitat de mà d’obra del Pas de la Casa. El que ocupa més treballadors és el primer, el del sector públic (a l’octubre hi havia una vuitantena de persones treballant a les diferents administracions) i l’executiu en destaca els beneficis: “s’emmarquen dins de la implementació de projectes dirigits a un benefici a la comunitat plural i concret, per la qual cosa, el treballador obté un rendiment gràcies a l’experiència laboral que amplia el seu currículum i millora la seva ocupabilitat”.

tracking