Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

El Govern destina 3,5 milions d'euros anuals a esdeveniments esportius

El ministre Camp assegura que només s'inverteix quan es tracta de competicions que tinguin un retorn que "multiplica per 3 o 4 els diners que aportem"
Actualitzada 20/11/2017 a les 18:58
Les condicions naturals i sociopolítiques d'Andorra han fet que cada vegada siguin més els organitzadors d'esdeveniments esportius que es fixen en el país, que aspira a ser un referent internacional en l'organització de competicions professionals d'àmbit mundial. En una entrevista amb Efe, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha detallat que s'ha posat el focus d'aquest treball en dues disciplines: l'esquí alpí a l'hivern i la bicicleta tot terreny (BTT) a l'estiu, a la vegada que també guanya cada vegada més pes l'esquí de muntanya.

El ministre parlarà d'aquesta qüestió en el III Fòrum Pirineus, que se celebrarà a Sant Julià de Lòria el pròxim 23 de novembre. Es tracta d'un fòrum promogut per les agències de notícies espanyola EFE i l'andorrana ANA, en col·laboració amb l'ambaixada d'Espanya a Andorra, el Govern i el comú de Sant Julià de Lòria, amb el patrocini de FEDA i Grandvalira-Ensisa, així com amb la col·laboració d'Art Hotel, ST! i el Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Camp ha explicat que, actualment, la inversió anual del Govern en cites esportives és d'uns 3,5 milions d'euros anuals, xifra especialment rellevant si es té en compte que el pressupost anual de l'empresa pública que es dedica a la promoció del turisme, AndorraTurisme, ronda els 17 milions.

"Hi ha un efecte taca d'oli: com més esdeveniments celebrem, més propostes del sector privat ens arriben. No obstant això, nosaltres usem unes ràtios molt exigents per decidir si invertim, i només ho fem si el retorn multiplica per 3 o 4 els diners que aportem", ha recalcat el ministre, que ha assegurat que en algunes ocasions el retorn econòmic es multiplica per deu.

Més enllà de l'impacte en l'economia, l'altre gran aspecte que es té en compte a l'hora d'invertir és l'audiència i la notorietat que proporciona al país la cita que se celebri i el potencial de traduir aquesta publicitat en visites reals.

Per garantir que totes aquestes competicions no perjudiquen el medi ambient, a partir de 2019 totes les cites esportives patrocinades per Andorra Turisme hauran de compensar les seves emissions de CO2 amb la compra de crèdits de carboni a entitats que impulsen accions per reduir la contaminació.

Francesc Camp ha indicat que les principals bases que juga el Principat a l'hora d'atreure els organitzadors de competicions són la concentració i la qualitat de l'oferta esportiva i d'oci, que fa que es pugui dormir, anar a comprar i entrenar sense sortir d'un radi de 30 quilòmetres.

En el cas dels esportistes professionals, el gran atractiu és l'altitud del país -amb cota mínima de 840 metres i cota màxima de 2.942 metres-, que permet extreure un major rendiment físic dels durs entrenaments, especialment per als qui després competeixen a nivell del mar.

El ministre ha apuntat que en l'àmbit en el qual hi ha més recorregut fet és en el de l'esquí alpí. De fet, l'estació de Grandvalira acollirà el 2019 les finals de la Copa del Món d'aquesta disciplina, que suposaran el major esdeveniment esportiu de la història d'Andorra. "L'objectiu és seguir en aquesta línia i aconseguir més competicions d'aquesta envergadura. Poder tenir una copa del món cada, per exemple, quatre anys, ens permetria estar al nivell d'altres emplaçaments de referència com els Alps", ha destacat.

Finalment, Camp ha subratllat que per acollir aquest tipus d'esdeveniments és molt important la col·laboració publicoprivada, ja que les petites dimensions d'Andorra fan que tingui un pressupost limitat.
  • #2 Ole, ole y ole....!!!
    (20/11/17 20:16)

    Retallades en salaris, en salut, jubilació i sanitat, però que no pari la música ... !!! Ole, ole i ole .... !!!

    Respondre
  • #1 Que be!
    (20/11/17 18:45)

    Aixi la copa del mon de soldeu retornara 72 Milions d'euros minim!

    Dic minim, perque si la veuen 700M de persones igual si que es multiplica per 10 i en retornen 240

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts