societat

Els jugadors del MoraBanc s'impliquen en una campanya contra la violència de gènere

Espot ha ressaltat la importància de poder comptar amb l'equip de bàsquet, ja que té una incidència i influència molt rellevant en tota la ciutadania d'Andorra.

Els jugadors del MoraBanc s'impliquen en una campanya contra la violència de gènereM.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Generar reflexió sobre el paper dels homes dins d'una relació de parella i posar en dubte el model masculí predominant, alhora que es combat la violència de gènere. Amb aquest principal objectiu s'ha posat en marxa avui una nova campanya publicitària entre l'àrea de Polítiques d'Igualtat del Govern i l'equip sènior del MoraBanc Andorra. Sota el lema 'Nosaltres lluitem contra la violència envers les dones. T'hi apuntes?', els jugadors del club de bàsquet protagonitzen un total de cinc cartells diferents amb cinc missatges concrets i diversos.

'De què tens por? Deixar-la lliure no significa perdre-la', 'Necessites humiliar la teva parella per ser més fort?', 'Una parella és un equip on ningú està per sobre de l’altre', 'En parella, juga net. No utilitzis la violència' i 'No són només les teves necessitats. Les d’ella també compten. Respecta-la'. A més, en cada un dels cartells hi constarà sempre el telèfon d’atenció a les víctimes, el 181. Tots aquest cartells seran distribuïts per tots els centres públics, en l'àmbit comunal i també a les parades de busos. El tret de sortida es donarà aquest diumenge, abans de l'inici del partit del primer equip contra l'Unicaja de Màlaga, on es llegirà un manifest.

La iniciativa s'allargarà durant un mes, però, tot i això, durant tot l'any es mantindrà la campanya a l'interior del pavelló. Entre els objectius principals, també hi ha la voluntat d'unir-se a les recomanacions de les Nacions Unides, 'Her for She', que demanen que siguin també els homes els que s'impliquin i facin el pas per lluitar contra la violència envers les dones de manera oberta.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha volgut ressaltar la importància de poder comptar amb l'equip de bàsquet, ja que té una incidència i influència molt rellevant en tota la ciutadania d'Andorra, especialment entre el col·lectiu més vulnerable com és el jovent. “A part de reprimir la violència envers les dones quan té lloc, el més important és prevenir-la, sobretot en les generacions més joves on el patró predominant masculí encara no s'ha trencat”, ha destacat.

Per la seva banda, el president del Morabanc Andorra, Gorka Aixàs, ha ressaltat que cal que els homes es plantegin el paper que juguen com a parella, com a amic o germà, perquè els abusos no poden formar part del dia a dia en les relacions personals. “Els homes no hem de tenir mai por a sentir-nos vulnerables o sensibles”, fent referència a l'eslògan que enguany acompanya el club de bàsquet. La campanya s'emmarca dins de la celebració del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere.

tracking