política

Proposició de llei socialdemòcrata per eliminar la figura del cònsol menor

Vol reformar el funcionament dels comuns per donar més força a les minories i reduir consellers

Proposició de llei socialdemòcrata per eliminar la figura del cònsol menor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) té previst tramitar els propers mesos una proposició de llei per reformar el funcionament dels comuns. El canvi que proposa passaria per eliminar la figura del cònsol menor, reduir el nombre de consellers i donar més força a les minories. Segons va explicar la secretària general del PS, Susanna Vela, en declaracions al Diari, l’actual pes de les minories al comuns és molt inferior amb relació al nombre de vots que tenen i va justificar la desaparició del cònsol menor en el fet que “en absència del major, tots els consellers estan preparats per assumir aquesta figura”. A més de reduir el nombre de consellers, el PS vol que tots, tant els de la majoria com els de la minoria, cobrin el mateix i que els sous quedin regulats per llei.

La reforma del funcionament dels comuns és un dels punts que es va tractar al comitè directiu del PS que es va celebrar dimarts a la nit. Aquesta proposta sorgeix del compliment d’una de les ponències aprovades per la militància en el congrés ordinari del 2016. A la reunió de dimarts es va decidir obrir les comissions de treball del partit a tots els ciutadans que hi vulguin participar i va servir per tractar assumptes de política nacional. El comitè va valorar de manera “negativa” les tres proposicions de llei presentades per DA relatives a la reforma laboral perquè “en cas de ser aprovats amb el redactat actual poden suposar una important pèrdua de drets per als treballadors”. També es va parlar de la possible entrada de capital de Saetde a l’estació d’Ordino que no es veu amb mals ulls.

EL PS INSISTEIX A DENUNCIAR LA VULNERACIÓ DE DRETS A CATALUNYA

El PS va emetre ahir un comunicat en què va tornar a denunciar la vulneració a Catalunya de principis i de drets que “han de ser fonamentals i, per tant, defensats fermament en qualsevol democràcia moderna”. Una denúncia que ja va fer dies després de l’1 d’octubre en un comunicat, igual que el d’ahir, on mostraven la seva “preocupació” per la situació a Catalu­nya i Espanya. Preguntada per si la vulneració d’aquests drets també feien referència a l’empresonament de part del govern català i dels Jordis i al trasllat a Bèlgica del president Puigdemont i quatre consellers, Vela va dir que “no ens referim concretament a això, per si ho vols entendre així, doncs sí”.

tracking