salut

Govern estudia la cobertura dels mesuradors de glucosa

L’Associació de Diabètics recorda que el mecanisme suposa qualitat de vida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dimarts es va celebrar el Dia mundial de la diabetis i el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va exposar que el Govern està estudiant la fórmula per fer realitat la cobertura dels mesuradors de glucosa en continu, una demanda de l’Associació de Diabètics, que ahir celebrava que pugui ser una realitat. “Fa més d’un any que reclamem que la CASS hi col·labori”, va assenyalar la presidenta de l’entitat, Madhu Jethani. I és que recorda que per als malalts diabètics suposa un salt endavant en qualitat de vida perquè s’evitaran les diverses punxades al dit diàries per tal de mirar els nivells de glicèmia. A més, Jethani va indicar que “vam fer un estudi del cost” i el mesurador en continu és més econòmic que el sistema actual, que sí que cobreix la CASS. “Necessitem evolucionar”, va asseverar Jethani.

El ministre ha expressat al col·lectiu que hi ha la ferma intenció de fer possible que el giny entri en el finançament de la Seguretat Social, però que s’està mirant la manera de fer-ho i qui se’n podria beneficiar. Una de les qüestions a resoldre, va indicar Jethani, és que un dels dos models de mesurador s’adquireix directament via internet i el ministeri no acaba de veure clar com s’hauria de dur a terme la distribució de l’aparell.

Durant la jornada celebrada dimarts al vespre al vestíbul del Consell General i en la qual van participar els doctors Miquel Álvarez Marfany i Elisabet Juncà, amb una conferència sobre el maneig de la diabetis, també es va destacar la importància de la prevenció per frenar el creixement d’una malaltia que, segons les Nacions Unides, afectava 422 milions de persones el 2014, quan el 1980 eren 180 milions. En aquest sentit, Jethani va assenyalar que cal sensibilització perquè “hi ha gent que diu que té una mica de sucre i és diabetis”. Els hàbits de vida saludable –dieta, exercici– són un element cabdal per tal de frenar-ne l’auge.

PROFESSIONALS MÈDICS ES TROBEN EN UNA JORNADA SOBRE LA TIROIDE

La primera jornada d’actualització en otorrinolaringologia (ORL) aplegarà dissabte, a partir de les nou del matí a l’Art Hotel, una cinquantena de professionals i tractarà sobre la patologia tiroidal. “La patologia té molta incidència a la nostra població, i necessitem el suport i coordinació per part de la medicina primària”, va dir Vicenç Martínez-Vecina, organitzador. “Hi haurà quatre presentacions d’especialistes i una taula rodona per comentar casos clínics.” “No és obert al públic, serà una jornada per compartir coneixement, també amb companys de l’Alt Urgell i la Cerdanya.”

tracking