Empresa

Els projectes andorrans acaparen l'atenció a l'Smart City Expo World Congress

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va mostrar les noves oportunitats que ofereix el país arran del procés iniciat d’obertura econòmica

Els projectes andorrans acaparen l'atenció a l'Smart City Expo World CongressActua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC) ha finalitzat aquest dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona amb la major presència andorrana fins a la data. A l’estand d’Actua els empresaris del país han realitzat una vintena de presentacions dels seus negocis vinculats al món de la innovació. A més, durant els tres dies de congrés, s’han interessat per Andorra professionals de sectors vinculats amb les noves tecnologies, la mobilitat, l’educació, la salut, l’arquitectura i les energies sostenibles.

El major nombre de consultes han arribat per part d’experts d’Austràlia, Àustria, Canadà, Israel, Itàlia, Turquia, els Emirats Àrabs, els Estats Units, Finlàndia, Alemanya, República Txeca, el Marroc, Eslovàquia, el Japó, França, Espanya, el Brasil, Colòmbia, Mèxic, Bèlgica, l'Índia, Polònia, Rússia, Singapur i Corea del Sud. Fins i tot, una delegació formada per 62 empresaris del Regne Unit van establir contactes amb directius de companyies andorranes a l’estand d’Actua, on també han tingut lloc més de mig centenar de reunions privades entre empresaris del Principat i d’altres nacionalitats.

En aquest sentit, la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, ha destacat que “estem molt satisfets del balanç final. Es consolida la imatge d’Andorra com un país que està apostant per la tecnologia i la innovació. A més, l’impacte de les presentacions andorranes ha estat molt important i els projectes han tingut una gran acollida”.

Per part andorrana, han utilitzat l’espai que oferia gratuïtament Actua representants d’Apiumtech, Sóc Creatiu, FEDA, Andorra Telecom-Huawei, Nima-World, Podoactiva, Freemindtronic, Naos, Electrichain, Telcap, E-Beat, E-Motion, uSchuss!, i també investigadors de centres de recerca com l’Observatori Andorrà de la Sostenibilitat (OBSA) i el Massachusets Institute of Technology (MIT).

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, també va ser un dels protagonistes en aquesta edició de l’Smart City Expo World Congress 2017. En una intervenció multitudinària i compartida, entre d’altres, amb el director d’Innovació de la ciutat de Nova York, Jeff Merritt, Saboya va posicionar Andorra com un laboratori de proves ('living lab') a l’abast de les empreses perquè puguin desenvolupar els seus productes. També va mostrar les noves oportunitats que ofereix el país arran del procés iniciat d’obertura econòmica.

Sota el lema 'Empower cities, empower people', l'Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre 'smart cities', ha finalitzat amb l’edició més important fins ara. Del 14 al 16 de novembre, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona ha reunit 675 expositors i 420 experts. L'esdeveniment ha abordat estratègies per donar poder a les metròpolis i els seus ciutadans a través de la participació activa, la reflexió crítica, la consciència i l'accés i control sobre decisions i recursos importants.

tracking