Consell General

Andorra Turisme contracta dues empreses per a l'assessorament sobre el recinte multifuncional per uns 60.000 euros

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés Víctor Naudi ha lamentat la manca de concreció sobre aquest projecte.

Andorra Turisme contracta dues empreses per a l'assessorament sobre el recinte multifuncional per uns 60.000 eurosM.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha confirmat que Andorra Turisme ha contractat dues empreses especialitzades per rebre assessorament sobre el recinte multifuncional. Es tracta, tal com ha concretat, de dues entitats internacionals amb una àmplia experiència en aquesta qüestió i ha afegit que aquesta contractació ha tingut un cost de vora els 60.000 euros. Aquesta ha estat la resposta que ha donat a una pregunta que li havia formulat el conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi.

Naudi ha retret a Camp que si aquest projecte s’ha de concretar en la legislatura següent potser es podrien haver “estalviat” aquests diners i ha destacat que al ministre “ja no li queden idees”. En aquest sentit, ha afegit que abans de fer aquests estudis haurien calgut definir certes premisses i objectius a complir, ja que ara “sembla que no se sap ni el que es vol fer ni a on”.

Camp li ha respost que aquestes paraules eren “demagògia” i ha remarcat que els terrenys estan localitzats i que no es descarta fer un concurs d'idees aquesta legislatura. Ha emfasitzat que hi ha “molta concreció” al voltant d’aquest projecte i que si s’ha buscat aquests assessors és “perquè ningú no neix ensenyat”. A més, ha defensat que aquesta feina pot ser útil per al futur Govern ja que s’ha mostrat “convençut” que aquest recinte es farà perquè és una infraestructura necessària per desestacionalitzar el turisme i ha insistit en que sí que hi ha localitzats terrenys en què seria factible fer-ho.

D’altra banda, Naudi ha demanat al Govern per què s’ha contractat una empresa privada per cercar un treballador per a la Uifand, a la qual cosa el titular de Finances, Jordi Cinca, li ha manifestat les dificultats per cobrir certs llocs de treball. D’aquesta manera, ha recordat que es va fer un edicte intern i altres convocatòries que no han donat resultat. Naudi també ha mostrat la seva preocupació per la manca d’efectius a aquesta unitat, tal com ha ratificat el Moneyval, i també per les baixes que s’han donat. En aquest sentit, Cinca ha insisistit en les incorporacions que s'han fet des del 2010.

tracking