EQUIPAMENT

Torres avança que els informes de l'heliport seran favorables i es tindran a finals d'any

El ministre d’Ordenament discrepa d’SDP i assegura que el grup “vol fer política de tot”

Torres avança que els informes de l'heliport seran favorables i es tindran a finals d'anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar ahir que els informes de viabilitat de l’heliport nacional a la zona de Tresoles seran favorables i estaran acabats a finals d’aquest any. “Tot el que és la planificació urbanística està pràcticament llesta, i els informes aeronàutics estan gairebé al caure”, va comentar Torres, en una visita al Pas de la Casa. Els terrenys escollits se situen a la parròquia d’Encamp, a tocar d’Engolasters (Escaldes-Engordany).

Jordi Torres va assegurar poder “avançar que els informes són favorables”, i va matisar que “l’informe d’experts francesos diu que hi ha una part que s’ha de cor­regir, però és perquè s’han de fer els accessos, no per res més”. Segons el màxim responsable d’Ordenament Territorial, “depèn de la lectura que es faci d’aquest document, es pot interpretar d’una manera o una altra, depèn de la lectura que li vulguin fer”.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va reclamar justament la setmana passada la retirada del projecte de l’heliport. Però Torres va considerar ahir que la demanda respon només al fet que “SDP vol fer política de tot”.

Jordi Torres va discrepar així del grup de Socialdemocràcia i Progrés, que havia destacat també que no hi ha documentació que justifiqui l’emplaçament i la seva “viabilitat” i que mantenir el projecte només està generant una “despesa inútil per a les arques de l’Estat”.

A final d’any Govern i l’equip multidisciplinari que en fa el seguiment disposarà de tots els informes “de viabilitat aeronàutica de la zona concreta”, i fins ara tot indica que els imputs seran positius, segons va assenyalar convençut Torres. El ministre va mostrar-se segur que el futur nou equipament nacional, que ha estat objecte de polèmica i que compta amb diversos detractors, entre els quals una plataforma veïnal que n’és contrària, podrà tirar endavant.

tracking