turisme

Shopping Festival amb un 80% d'ocupació

El president de la Unió Hotelera es mostra satisfet atès que el novembre sol ser un dels mesos més fluixos de l’any

Shopping Festival amb un 80% d'ocupacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Satisfacció al sector turístic per la cinquena edició de l’Andorra Shopping Festival que ha inundat d’activitats i concerts les avingudes Meritxell i Carlemany durant les dues darreres setmanes i que va finalitzar abans-d’ahir. El president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, va afirmar que l’esdeveniment “s’ha notat a les parròquies centrals però no tant a les altes”. A la capital hi ha hagut un 80% d’ocupació de mitjana i a Escaldes-Engordany del 87% els dos caps de setmana d’Andorra Shopping Festival, segons les dades de l’UHA, de manera que segons Ara “ha funcionat bé el cap de setmana i entre setmana no tant”. A més, va destacar que el fet de coincidir amb l’Andorra a Taula també ha beneficiat. “Estem molt contents perquè comencem a moure gent motivada amb la gastronomia”, va apuntar.

A la resta de parròquies l’ocupació va ser més baixa, d’entre el 30 i el 35% i del 44% a Sant Julià de Lòria. Ara es va mostrar satisfet per les dades perquè el novembre “és un dels mesos més fluixos de l’any i no és un mes procliu a tenir ocupació perquè molts establiments estan tancats”.

De la seva banda, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va afirmar que estan “molt contents” amb els resultats del Shopping Festival, tot i que encara manquen les dades dels comerciants, que ahir no van voler valorar la cita. Budzaku va dir que ha estat “una prova molt important” per veure com funcionava tot i no haver-hi cap pont. “Veure tanta gent al carrer quan és temporada molt baixa dona un plus i és una prova que les campanyes que fem funcionen”, va explicar, afegint que “tindre tanta gent als carrers amb una situació meteorològica adversa vol dir que hem de seguir en la mateixa línia”.

BONES SENSACIONS PER LA PURÍSSIMA

La Unió Hotelera i també Andor­ra Turisme tenen bones sensacions de cara al pont de la Puríssima. Ara va assenyalar que “esperem plena ocupació de dimecres a diumenge a parròquies centrals i una bona ocupació també a parròquies altes”. “Les primeres notícies que tenim és que està funcionant molt bé”, va dir. De la seva banda, Budzaku va dir que “teòricament “tenim tots els ingredients per tenir un bon pont” amb l’arribada de turistes de tot Europa.

tracking