Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Els autònoms pagaran entre 112 i 673 euros de cotització a la CASS

Els pagaments es faran en una forquilla depenent dels beneficis de cada empresari
Els autònoms cotitzen actualment a la CASS en referència al salari mitjà, al voltant d’uns dos mil euros, al qual se li aplica un 22%. Això comporta que la major part d’empresaris i autònoms pagui 449 euros al mes. Hi ha una modalitat reduïda de 300 i 200 euros per a aquells que poden demostrar que tenen un benefici baix. I hi ha una categoria especial de 112 euros per al primer any d’activitat per a les persones que no superen un resultat anual de 12.000 euros. El nou model, gairebé tancat entre el Govern i la CASS, agafa novament
  • #6 Supervivència de la cass
    (15/11/17 07:12)

    Com pot ser que els emprenedors sempre paguin la festa? Pujar impostos sempre penalitza en detriment de millorar condicions, no seria mes normal, incentivar la contractacio afegint nous cotitzants? Sols una altra nova cotització, son bastants mes ingressos per la cass que una pujada del preu, sumat que fomentaria mes productivitat, servei, etc.. per l'autonom el que generaria mes benefici, amb el consegüent pagament de mes impost sobre benefici, etc... aixo tambe sumar-li el que significaria donar feina a qui no la te. Crec que faria falta una alternativa política, que fos liderada per els autònoms, segurament no veuriom fer rotondes 2, 3, 4, 5 vegades, i si com treure recursos d'altre sector menys important i assegurar la supervivència de la CASS, doncs un autònom coneix bé el que significa gastar mes del que ingressés i com treure d'un costat per cobrir altre. Ja està bé de seguir carregant contra els que sostenen el país, apreneu a administrar, però no amb el diners dels altres.

    Respondre
  • #5 Game Over
    (14/11/17 17:06)

    Tots sabem que en uns decennis la Cass farà fallida, perquè hauríem de pagar llavors?

    Respondre
  • #4 ciutadana
    (14/11/17 13:11)

  • #3 lluis
    (14/11/17 12:41)

    Era millor la opció de la tarifa plana de 50 euros com a Espanya per el primer any. Recordar que si un autònom vol cobrar una pensió digne ha de cotitzar entre 400/500 euros mensuals. Hi ha la opció dels plans de pensions privats, però hauria de pagar uns 300 euros mensuals. Totes xifres recomanables per una pensió digne.

    Respondre
  • #2 Enric
    (14/11/17 09:33)

    Ja era hora, però... com es nota que s'acosten les eleccions...

    Respondre
  • #1 Numbers
    (14/11/17 08:34)

    Ok d'acord, però hi ha algun tipus de garantia de cobrament de jubilació d'aquí a 20 anys? O aquests diners són a fons perdut? Qui controla les inversions amb diners públics? On apareixen els comptes públics de cada cèntim que es gasta? Cada ciutadà que paga impostos hauria de rebre mensualment en el seu correu electrònic l'estat dels comptes generals.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts