societat

El CSJ revisarà la retribució salarial dels treballadors de la Justícia

L’òrgan es marca com a prioritat posar en marxa l’expedient electrònic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) revisarà els llocs de treball de l’administració per tal de fixar una nova taula salarial. Ho farà, però, un cop s’aprovi la nova llei de la funció pública que ara està a comissió consultiva amb la previsió d’entrar a tràmit parlamentari en el que queda d’any o a principi del que ve. El president del CSJ, Enric Casadevall, que va jurar ahir el càrrec juntament amb els nous membres, Olga Adellach, Clàudia Arias i Joan Cabeza, va explicar que quan s’aprovi la llei, l’any que ve, “haurem de fer una descripció i posar preu a cada lloc de treball i a partir d’aquí fer la graella que ens toca”.

El Consell Superior de la Justícia inicia un nou mandat de sis anys amb l’administració electrònica com un altre dels reptes immediats a desenvolupar, tal com va posar de manifest Casadevall després de jurar el càrrec. El president de l’ens va assegurar que “la part més immediata serà acabar el programa informàtic i posar en marxa l’expedient judicial electrònic, que és un avenç molt important” per la modernització de la justícia perquè el personal treballarà digitalment. “Ens hi posarem de seguida”, va dir. Altres dels eixos de treball seran formar els professionals en el nou Codi de procediment civil i fer el seguiment de la construcció de la nova seu de la justícia per tal de preparar-ne el trasllat. Tot amb l’objectiu “que la justícia sigui el més transparent possible i resolgui els dossiers de forma eficient”, va afirmar Casadevall, alhora que va posar de manifest el “canvi important i positiu” del nou mandat d’un consell que per primera vegada comptarà amb tres dones.

El ministre de Justícia, Xavier Espot, va posar de manifest que “en funció de com quedi la llei de la funció pública” la part que afecta el cos de justícia “s’haurà de retocar i reformular”, una feina que “haurem d’encarar els propers anys”. Quant al vessant electrònic, va destacar que el sistema informàtic està pràcticament enllestit i ara falta “una segona part molt important”, que és inserir-hi tots els cooperadors de l’administració de justícia “per tal que totes les comunicacions es facin per via telemàtica”.

De la seva banda, el síndic general, Vicenç Mateu, va dir que el dar­rer consell “ha fet molt bona feina” i “ha tingut un paper molt rellevant” en la tasca de millora de l’administració de justícia, que ara cal seguir fent, va afegir. “Crec que hi ha una continuïtat de feina que ve donada per la presència de Casadevall com a president”, que és “qui ha impulsat tots els canvis”, va subratllar Mateu.

El CSJ revisarà la retribució salarial dels treballadors de la Justícia

El CSJ revisarà la retribució salarial dels treballadors de la Justícia

tracking