entitats

Afectats pel tall de l'N-145 calcularan les pèrdues ocasionades

L’associació vol que botiguers i particulars els facin arribar el greuge sofert

Afectats pel tall de l'N-145 calcularan les pèrdues ocasionadesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació per la defensa dels drets i interessos del ciutadà andorrà, en procés de constituir-se, anima comerciants i particulars “a recomptar” les pèrdues econòmiques que pugui haver-los generat el tall de l’N-145 arran de l’última vaga general a Catalunya, per tal de poder-les presentar davant les autoritats espanyoles. Els membres de l’entitat creuen que així tindran més arguments per vetllar pels seus drets si hi ha intenció de realitzar futurs talls.

El futur president de la plataforma, Balbino Mora, manté que “una de les primeres accions serà recopilar i documentar totes les pèrdues que hagi ocasionat el tall a empreses i particulars” per reforçar el seu posicionament. Mora considera que “el cos dels mos­sos d’esquadra no va fer la feina que li pertocava el 8 de novembre”, per la qual cosa avança que l’entitat enviarà una carta a l’intendent del cos que correspongui “perquè justifiqui la seva actuació. Volem que s’apliqui la llei i es paguin responsabilitats”.

Balbino Mora creu que la policia catalana no va actuar correctament perquè “era una aturada de caràcter polític”, fet que “no hauria d’haver permès tallar la carretera, una acció que està fora de la legalitat, segons una llei orgànica espanyola del 2015”. Mora reitera que “no ens decantem per cap opinió sobre la reivindicació que es feia”, però posa en valor que l’entitat busca “centrar-se en la defensa dels drets i interessos del ciutadà andorrà”. De moment, ahir l’associació va entrar a tràmit una demanda per obtenir autorització per a l’ús del mot Andor­ra al nom. Quan s’hagi superat aquest pas, s’entregaran els estatuts al Govern per constituir-se i a partir d’aquí s’actuarà. Entre els diferents propòsits, l’entitat també vol reunir-se amb l’executiu andorrà i fer arribar els seus objectius al públic.

L’associació va tirar-se endavant després de la presentació de denúncies d’afectats davant la guàrdia civil la setmana passada. Balbino Mora expressa que la plataforma restarà activa per tot el que “siguin qüestions d’interès general” que afectin els ciutadans. “Pot sumar-s’hi tothom qui ho vulgui”, comenta Mora.

tracking