Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
balanç del pressupost

L'hospital dispara el dèficit sanitari

El SAAS incrementa fins a 17,5 milions els números vermells previstos per a l’any vinent i sumats als 42,2 de la CASS ja es torna a xifres rècord en negatiu
La sanitat andorrana s’ha engolit en dos anys els més de vint milions d’euros de marge que es van aconseguir amb l’increment de dos punts de la cotització a la CASS. El dèficit sanitari, gràcies al fet que l’hospital ha disparat els números vermells, tornarà a ser l’any vinent de 60 milions d’euros, que haurà d’abonar l’Estat. Va ser precisament assolir els 60 milions el que va provocar la pujada de cotitzacions impulsada el 2015 (un punt més que paga l’empleat i un punt més el patró). El forat sanitari prové dels 42,2 milions que preveu la Seguretat Social i
  • #13 La cas no ha de ser negoci
    (14/11/17 04:24)

    Es a dir es molt complicat que la CASS dongui benefici, doncs no es un negoci es un bé social, no crec que el problema sigui el que guanya un metge doncs un bon metge, vol ser valorat com qualsevol professional de qualsevol sector, per tant si la cas no te prou diners que el 10% que recapten en concepte de beneficis d'empresa es destini solament a mantenir i millorar el serveis de la CASS, per tots ahuria de ser mes important això, retallin despesa en altre lloc.

    Respondre
  • #12 ciutadana
    (13/11/17 23:32)

    Mides: 1-cap sou per damunt dels 6000€, qui no hi estigui d' acord , que marxi.2- Fora cobertura 100% indiscriminats, nomes qui demostri que no ho pot pagar, 3- fora 100% de tot el personal de la CASS, hagi dit el que vulgui la " justicia", axó es un greuge comparatiu inadmissible, i es el propi personal a qui li hauria de fer vergonya aquesta injusticia envers tots els cotitzants. 4- Fora el model impisat per les quimico- farmaceutiques de consumidors cronucs de medicaments cada cop mes cars, en molts casos hi ha altres solucions.5- Apostar per es metges del pais que tenen una practica mes integral etc etc. Pero amb tot axó es rebaixaria el deute a mes de fer mes bona medicina.La medicina es un servei no un negoci. ...i 6- fora obertures economiques que son negoci de salut, en detriment de la mateixa, ni pubic- privat, que a la practica vol dir: negoci privat amb despesa publica. Senyors si tinguessiu el valor i l' intel.ligencia de portar- ho a terme s' acabaria el problema.

    Respondre
  • #11 Si Hipócrates aixequés el cap.....
    (13/11/17 17:17)

    La mal anomenada sanitat és un negoci a costa d'impostos i retallades, un berenar de negres per satisfer a certes esferes intocables, on els amiguismes i els chanchulllos estan a l'ordre del dia. L'autèntic negoci és el malalt, i si és crònic encara millor.

    Respondre
  • #10 Francecsc
    (13/11/17 13:34)

    Hola, aqui es on teniu que escruire la gent, aquests son les problemes reals del pais, que portaran el sistema a la quibra, ens quedarem amb pensions ridicules,...aixo si a parla de catalunya i cagades de gos, 100 comentaris !! 

    Respondre
  • #9 No anem be
    (13/11/17 13:32)

    #6 20000, per mi aquest es el Problema n1 el principal, al sector sanitari mou nolts diners, assegurançes bancs, el sector sanitari es qui mou el pastel mes gran, es un lobby potent.

    Respondre
  • #8 Sanitat SA
    (13/11/17 13:26)

    Jonas a Andorra la sanitat es Privada, tenim lo minim 100 consultes privades, 7 o 8 centres especialitzats,.... i 1, sols 1 hospital, encara penses que la sanitat a Andorra es publica?? La festa la paga la CASS, aixo si amb els diners de tots. 

    Respondre
  • #7 Reduir despeses
    (13/11/17 13:21)

    Deixem la Cass de costat, el augment de la despeda no es culpa de la cass, la cass no fa les lleis, ni fixa preus, ni salaris del Saas, alguns metges guanyant molts molts diners, s han de Revisar les despeses, fan falta mes actors per intentar baixar els costos, la Cass a de concerta  CAPS, centres mes petits, publics, per les tipiques visites de refredats,... que son una despesa exagerada, amb centres amb metges en nomina, 3000€ un sou que comença a ser bonic,  en lloc de 23 € la consulta, i alguns metges treballant a 40 pacient dia, molta pasta, prou de consultes privades, que son una sangria, aixo del metge de referencia, es sols voler repartir se el pastel entre mes gent, les despeses seran les mateixes, i a sobre t imposaran un metge, si ha de ser aixi, que facin un parell de centre petits estil caps catalans, i almenys els costos seran mes baixos si estan ven gestionats.

    Respondre
  • #6 Salaris 20000€/mes
    (13/11/17 13:06)

    Sabent que hi ha directius i metges que cobren més de 20000€ al mensuals és normal, el que passa és que ningú ho sap, i són molts que ho cobren.

    Respondre
  • #5 Jonas
    (13/11/17 13:05)

    Jajajajaja.....Una altre notícia incendiária....amb el pretext de la "crisi econòmica", la banca guanya cada vegada més poder, i ens forcen a avançar cap a un model de capitalisme basat en la privatització de tot tipus de serveis públics bàsics com la sanitat i així reduir al mínim el paper de l'Estat. D'aquesta manera, s'elimina progressivament el rastre de l'estat del benestar, que per nosaltres ja era insuficient.

    Respondre
  • #4 And.
    (13/11/17 09:19)

    Que no varem quedar ben tocats amb les inversions a bodegues, en el temps del Sr. Ubach ?

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts