Salut pública

Queixes per l'alt consum de droga prop del Prat del Roure

El comú escaldenc posa en coneixement de la policia la denúncia d’una monitora del Prat del Roure per la presència de grups de joves fumant

Queixes per l'alt consum de droga prop del Prat del RoureFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Noves queixes pel consum de drogues a l’espai públic, aquest cop als afores del pavelló esportiu del Prat del Roure, a Escaldes. Una monitora de tennis del complex esportiu va denunciar ahir a través de les xarxes socials la presència pràcticament diària de grups de joves que fumen marihuana als afores de la pista on entrenen. En declaracions al Diari, la monitora, que va preferir no identificar-se, va explicar que ensenya tennis a nens d’entre sis i 16 anys i que han de suportar la pudor de marihuana mentre practiquen esport. “Abans de començar com a monitora a Escaldes ja sabia que per allà la gent anava a fumar porros, però pensava que era ocasional. Però és que és cada dia que se sent olor”, va relatar.

Es dona el cas que l’indret on es produeixen els fets és una zona molt familiar on hi freqüenten nens i joves que participen en activitats al Prat del Roure i molts d’altres que passen la tarda al parc infantil, on hi ha infants molt petits amb la família. “Al costat hi ha nens superpetits, de tres anys més o menys, amb els pares”, va exclamar la jove.

Resposta del comú i la policia

Les queixes ja han obtingut resposta per part del comú d’Escaldes-Engordany i de la policia. La corporació va respondre ahir a la noia a través de Twitter amb una piulada en què explicava que ha posat “aquesta malaurada situació” en coneixement de la policia. Així mateix, va instar els ciutadans que es trobin amb aquests casos a denunciar-ho “perquè entre tots ho puguem evitar”. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va reconèixer ahir en declaracions al Diari que el comú ha detectat joves fumant marihuana de manera puntual al Prat del Roure i així ho ha comunicat a la policia. “No és quelcom que passi cada dia, no passa sovint, però sí que hem fet la comunicació a la policia diverses vegades, perquè n’hem trobat casos”, va comentar Marín. La cònsol major va recordar que actuar és potestat del cos de seguretat, però que el comú “fa les comunicacions que corresponen” i que té constància que “hi ha particulars que ho han denunciat directament quan s’hi han trobat”. Marín va dir que “si et passeges pel Prat del Roure veus molts grups de joves que no han de ser pas consumidors”. La cònsol va destacar que “aquest és un espai agradable per ser-hi, les colles de joves s’hi reuneixen i pot passar que entre tots hi hagi algun consumidor”, però va descartar que sigui una imatge diària, malgrat que va recalcar que s’hi presta atenció.

De la seva banda, fons de la policia va informar que estaven al cas d’aquesta situació als entorns del Prat del Rull perquè ja havien rebut advertiments i van remarcar que ja han estat fent controls policials a la zona per prevenir aquest tipus de delictes. Tanmateix, les mateixes fonts van assegurar que ateses les queixes rebudes i després que el comú d’Escaldes-Engordany les hagi derivat també a la policia, els controls s’intensificaran al Prat del Roure.

La monitora del pavelló va nar­rar que hi treballa totes les tardes, de cinc a nou, i que és a partir de les sis que “grupets” de nois s’instal·len als exteriors del Prat del Rull per fumar marihuana “majoritàriament cada tarda, tres tardes a la setmana segur”. “Hi ha adolescents i molts menors d’edat que van canviant. Es posen just darrere de la pista de tennis i ens ve l’olor directa”, va lamentar la noia, que es va mostrar sorpresa pel fet que “els mateixos nens d’11 anys que tinc saben perfectament que s’estan fumant un por­ro”. “M’impacta que els petits ho sàpiguen”, va assenyalar, apuntant que sovint els ha d’anar a dir que canviïn de lloc atesa la presència de nens petits.

CINC OPERACIONS POLICIALS EL 2017

La policia fa temps que actua en zones sensibles tant contra la venda de droga a joves com contra el consum entre els menors d’edat. És per això que s’han intensificat els controls en zones sensibles reforçant la vigilància als exteriors dels parcs infantils o els centres escolars. Segons la policia, els entorns de les escoles no són focus de venda però s’hi poden detectar grups consumint. Només aquest any s’han realitzat cinc operacions contra el tràfic de marihuana i venda a menors, amb un balanç de cinc quilos de droga comissada.

tracking