Reportatge

Més que una escola bressol

214 infants d’entre 3 mesos i 3 anys han passat l’última dècada pel centre, que ahir estava d’aniversari i que enguany té ocupades les 42 places.

Més que una escola bressolCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xivarri abans d’iniciar ahir l’acte de commemoració dels 10 anys de l’escola bressol de Santa Coloma era immens, però també ho eren les cares d’alegria de pares, professorat, alumnes i exalumnes. Les rialles dels més petits i la il·lusió dels grans va barrejar-se en una festa que va posar en valor el centre com a aglutinador de poble i eix de la conciliació de moltes famílies. La consellera de l’àrea Social del comú, Ester Vilarrubla, va argumentar que estan “en un molt bon moment amb les 42 places ocupades”.

Segons Vilarrubla, “el 2007 l’escola bressol va créixer ràpidament, vam començar amb tres nens i el gener del 2008 ja van obrir-se les quatre aules actuals”. La consellera de l’àrea Social d’Andorra la Vella va posar en valor “que en aquesta zona hi havia la necessitat de les famílies, i hi continua sent, d’un lloc on deixar els fills petits, la raó per la qual va néixer el centre, continua tenint ara la mateixa força”.

La cap d’equip de l’escola bressol, Dolors Armengou, va subratllar el treball de l’equip docent “perquè cada dia sigui especial”, i va tenir un record per als petits “que hem vist créixer i que els educadors portem al cor”. Armengou i Ester Vilarrubla van ser ahir al matí les encarregades de tallar la cinta commemorativa dels 10 anys amb un missatge de Feliç aniversari. Però no ho van fer soles. Els acompanyava l’Anna, una de les tres nenes amb què va obrir el centre el 7 de novembre del 2007.

“L’escola s’ha fet molt propera i molta gent de Santa Coloma prefereix portar la canalla aquí, encara que treballi fora”, va dir Vilarrubla. El dia de l’aniversari va ser dimarts passat, però l’escola va reservar-se ahir per acollir una festa amb presència d’unes quantes desenes de les 240 famílies que en tot aquest temps han portat els fills a la seves aules. En una dècada han passat per l’escola bressol de Santa Coloma un total de 214 infants.

Actualment l’escola, amb 14 places per a infants d’entre 3 mesos i 2 anys i 28 places per a nens i nenes de 15 mesos a 3 anys, té un cap d’equip, 9 educadores responsables, 3 educadores auxiliars, una cuinera i 3 persones a l’equip de neteja. “Gent que fa molt temps que hi és, amb molta vocació”, va dir Vilarrubla. La celebració va consistir en la projecció d’un vídeo amb imatges dels alumnes, un espectacle infantil i esmorzar. Davant de la projecció de fotos, grups de professores com l’Estíbaliz i la Paula o pares com el Josep Maria van admetre al Diari el valor de l’escola “com a punt de trobada” dels veïns de Santa Coloma.

tracking