Cooperació

La Creu Roja treballa per crear un acord de col·laboració amb els petits estats d'Europa

La Creu Roja treballa per crear un acord de col·laboració amb els petits estats d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació de la Creu Roja que ha assistit aquesta setmana a la reunió del Moviment internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna, que va finalitzar ahir a Turquia, treballa per crear un acord de col·laboració propi dels petits estats d’Europa. Segons l’entitat, el moviment, que congrega la xarxa humanitària més important del món, està servint per reforçar les relacions amb les seccions francesa i espanyola de la Creu Roja, principals col·laboradors de l’entitat andorrana i també d’altres seccions nacionals de petits estats europeus amb objectius similars als andorrans.

El president i el vicepresident de l’entitat, Josep Pol i David Fraissinet, van participar aquesta setmana a la reunió internacional que ha desenvolupat un programa amb ponències i tallers sobre temes d’actualitat vinculats a la missió i els valors de les organitzacions amb l’objectiu de definir models més innovadors i inclusius, basats en la cooperació. Segons va dir Creu Roja Andor­rana en un comunicat, la delegació va participar en diversos tallers telemàtics per tal de conèixer aspectes relacionats amb la violència emergent o el canvi en la cultura entre la joventut, entre altres, i per preparar la institució per a un futur. El conjunt de sessions del programa van servir, segons Pol i Fraissinet, “per aprendre d’altres societats internacionals, tant properes com llunyanes, amb problemàtiques diferents de les nostres però amb projectes que, adaptats, ens poden ser útils a Andorra”.

Creu Roja Andorrana s’ha integrat, a més, com a nou membre delegat a l’associació de la Creu Roja francòfona d’Àfrica, fet que comporta poder aprendre de les necessitats dels països del continent i ajudar i desenvolupar projectes liderats per França i per Espanya.

tracking