Ràfting

La baixada de ràfting, a 40 euros per persona

L’adjudicatària posa preu a l’activitat i planteja una tarifa especial més barata per a les escoles

La baixada de ràfting, a 40 euros per personaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat de ràfting a Sant Julià comença a prendre forma i malgrat que oficialment la concessionària, l’empresa RocRoi, amb l’andorrana Raca, SLU, com a filial, no ha volgut pronunciar-se, ja ha repartit fullets amb informació a FiraEsport aquest cap de setmana. Sota el lema Viu la primera experiència d’aventura pel Valira s’hi apunta que l’itinerari de 5 quilòmetres pel riu costarà 40 euros per persona, amb l’opció de fer dues baixades per 65 euros, i una oferta per a escoles del país de 29 euros per cap i fins a 49 euros dues baixades. L’activitat serà apta a partir dels 6 anys. Fonts de RocRoi han explicat, això sí, que encara hi ha convenis pendents de signar amb el comú.

La prova, amb barca petita

El conseller d’Obres lauredià, Joan Vidal, sosté que les obres d’adequació del circuit continuen segons la previsió, i que “l’adjudicatària ha fet una prova a Fontaneda, que n’ha de ser l’inici temporal i on s’hi ha construït ja un espigó”. Vidal assenyala que “s’ha comprovat que amb barca s’hi baixa perfectament”.

El conseller manté així que l’activitat podrà posar-se en funcionament a l’abril, si bé l’últim tram a enllestir serà el que ha d’anar de prop de la benzinera del costat del comú al pont de Fontaneda, una obra que depèn de la finalització de les obres de Govern en aquella cruïlla. Joan Vidal diu que es treballa amb el supòsit que l’activitat requerirà barques petites per adaptar-se al cabal del riu, que FEDA no adaptarà.”La prova s’ha fet amb una barca petita i podem dir que ha anat molt bé”, diu Vidal. “Estem molt contents que RocRoi sigui a la primera Fira d’esport i turisme de muntanya i que hi exposi una barca i material, que les famílies que ens visiten poden veure i provar, encara que d’entrada sigui sense aigua”, comenta el conseller comunal, que, no obstant això, diu que la barca que s’hi pot veure és de més places de les que en principi baixarien pel Valira a partir de la primavera.

D’altra banda, Vidal assenyala que les obres d’adequació del circuit del tram fins a la frontera “continuen avançant”. La prova pilot definitiva es realitzarà a principi del 2018, coincidint amb la inauguració de l’oficina de Naturlandia al centre del poble.

Els fullets que RocRoi mostra a FiraEsport, on es parla d’aquesta temporada 2018 del ràfting, coincideixen amb la majoria comunal a apuntar que les primeres baixades podran fer-se a l’abril. L’oferta per a escoles, de fet, es planteja entre els mesos d’abril i juny.

Paquets combinats

RocRoi ofereix paquets combinats amb d’altres activitats d’aventura com pas per via ferrada, que conjuntament amb el ràfting al Valira té una tarifa de 72 euros per persona (52 euros en el cas dels escolars), i l’escalada, una opció que costarà 68 euros per cap (48 euros en la tarifa especial per centres andorrans). Actualment, l’empresa té base a Llavorsí i ofereix, entre d’altres, activitats de ràfting a la Noguera Pallaresa.

Ahir, malgrat que FiraEsport presentava una assistència desigual, i tot i que la barca de ràfting de l’estand de RocRoi no estava sobre aigua, la barca exposada va poder ser provada ja pels primers curiosos, sobretot canalla, que podien equipar-se i fotografiar-s’hi al damunt.

La baixada de ràfting, a 40 euros per persona

tracking