Reportatge

Tallant pernil a València

Luis Carmelo Sánchez, resident andorrà, participarà a la quarta edició del concurs de talladors de pernil de la capital del Túria.

Tallant pernil a ValènciaL. C. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada un resident participarà en el prestigiós concurs Ciutat de València de talladors de pernil, que enguany celebra la quarta edició. Luis Carmelo Sánchez és un jove igualadí, resident a Andorra, però que ara ha hagut de tornar a la seva localitat natal per “motius familiars, encara que la meva intenció és tornar aviat i, si puc, retirar-me aquí”. Ell va treballar fins al mes de maig passat al restaurant escaldenc Don Denis, però també ha fet exhibicions a diverses fires alimentàries, des d’Alemanya fins a Itàlia o Espanya, i ara vol fer el salt als concursos nacionals. “Abans no tenia temps per presentar-m’hi perquè sempre estava treballant en un lloc o un altre, però ara que tinc temps vull ampliar la meva experiència en aquest camp”. També talla pernil al Camp Nou cada jornada de partit.

Per preparar aquest concurs talla entre dos o quatre pernils diaris i té especial cura en la disposició dels talls al plat perquè “en una competició com aquesta es té en compte fins a l’últim detall. Jo he treballat envasant racions al buit i per tant domino la tècnica, però ara caldrà afegir la velocitat”. El concurs de talladors de pernil es farà aquesta tarda a partir de les cinc i Luis Carmelo està preparat per a tot. “Vinc a guanyar, no a participar, com diuen alguns”. La seva intenció serà arribar d’hora i preparar l’estand per quan comenci la competició. No descarta, això sí, “trucar a un amic que em deixi un pernil i tallar-ne una mica per entrar en calor”.

tracking