TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Turisme

La Unió Hotelera preveu una ocupació de més del 80% a la vall central

Les parròquies altes patiran molt i no superaran el 35% en el darrer mes “dolent” de l’any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cap de setmana més els hotels de la vall central presenten una ocupació gairebé total, especialment a Escaldes, segons va informar el president de la Unió Hotelera (UH), Manel Ara. “A la capital, les reserves estan fregant el 80%, i a Escaldes gairebé el 90%. Només Encamp pot seguir el ritme i preveiem que tingui una ocupació del 76%”. Per contra, la nota discordant són les par­ròquies altes, on amb prou feines s’assolirà una ocupació del 35%. “Estan afrontant l’últim tram dolent de l’any, i ja esperen amb impaciència els mesos d’hivern. Novembre i maig són els pitjors mesos de l’any, i per això, a més de poques reserves, hi ha molt pocs hotels i restaurants oberts”, va dir Ara.

Segons la patronal dels hotelers, durant el cap de setmana es preveuen unes reserves globals del 62%, especialment significatiu serà el 70% que s’assolirà dissabte. Per Ara, el fet que l’Andorra Shopping Festival funcioni un cap de setmana més, “és una gran notícia perquè ha ajudat a omplir els locals de les parròquies centrals, però alhora descompensa molt l’ocupació a tot el país”. La festa francesa de l’Armistici tampoc ajudarà, ja que al final “no ha caigut amb pont i es queda en un únic dia, que és dissabte”.

Respecte als talls de la carretera N-145 que impedeixen l’accés al Principat des de la Seu, Ara confia que la situació es resolgui i tem les possibles repercussions que puguin tenir. “El de dimecres no ens va afectar gaire perquè no era un dia important, però si ens agafa en un pont, aleshores ho passarem malament”, va reconèixer el president d’UH.

tracking