Turisme

Les estacions esperen créixer un 2% en forfets

El director general de Grandvalira manté que treballen per mantenir la marca més enllà del 2019

Les estacions esperen créixer un 2% en forfetsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del país confien créixer almenys un 2% pel que fa a forfets venuts aquesta temporada d’hivern, un 4% en el cas d’Arcalís. Els enamorats de l’esquí només han d’esperar 21 dies per baixar per les pistes, i ahir, els camps de neu van presentar, sota el paraigua d’Andorra Turisme, les novetats i les inversions que sumen 15,9 milions.

El director general de Grandvalira, Alfonso Torreño, va posar en valor l’optimisme generat l’hivern passat, on les estacions van créixer en nombre de forfets venuts, així com també els 11 milions d’inversió d’enguany al domini compartit de Soldeu-el Tarter i el Pas de la Casa-Grau Roig. Uns diners dirigits a la millora de pistes i l’atenció del client, dotant l’esquí a pistes de menys temps d’espera, malgrat estar immersos en un procés de trencament. A Vallnord, la inversió de Pal-Arinsal és de 3,4 milions, i la d’Arcalís, d’1,5 milions.

Nevasa s’enfoca en el client

Alfonso Torreño va assenyalar ahir que la crisi a Nevasa, entre Ensisa i Saetde, no està afectant les previsions d’esquiadors i les reserves. Torreño va afirmar que “s’està treballant perquè d’aquí a dos anys es mantingui el producte i es doni un servei global més enllà de canvis en la gestió”. Grandvalira, que obrirà temporada el 2 de desembre, reforçarà, en les promocions, el concepte “que som grans pels quilòmetres de pistes, però també pel que podem oferir al client”. Ahir, la presència de Saetde a la presentació va ser discreta, sense l’accionista Joan Viladomat, ni el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres.

Vallnord obrirà el dia 1, si les condicions no permeten que Arcalís ho faci abans. A Pal-Arinsal, el 19 de desembre, “inaugurarem una inversió clau: l’edifici de serveis al coll de la Botella, que serà un nou accés”, va dir el seu director, Josep Marticella. El director d’Arcalís, Xabier Ajona, va dir, entre altres, que “s’ha millorat la innivació, volíem disposar de més producció al sector inferior”.

tracking