Seguretat

La policia engega la campanya de Nadal contra l'alcohol a la carretera

Els primers controls es realitzaran el dilluns 13 i s’allargaran fins al pròxim 8 de gener

La policia engega la campanya de Nadal contra l'alcohol a la carreteraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de policia començarà el pròxim dilluns 13 de novembre una campanya de prevenció contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que s’allargarà fins al 8 de gener. Durant gairebé dos mesos es realitzaran controls preventius als conductors per millorar la seguretat viària i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com per sensibilitzar els conductors del risc de conduir en estat d’embriaguesa o drogats.

Aquesta campanya, que s’emmarca dins del pla d’actuació marcat pel ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, està anunciada per la policia perquè pretén tenir un efecte dissuasiu i preventiu sobre els conductors per evitar situacions que posin en perill els usuaris de la xarxa viària i ells mateixos.

En un comunicat, la policia recorda que sancionarà administrativament aquelles persones que superin els límits permesos fins a una xifra determinada. En aquests casos, es podrà retirar el carnet durant un mes, però també se’ls podrà imposar una sanció de 150 euros. També es procedirà a la detenció d’aquelles persones que rebutgin sotmetre’s a un control d’alcoholèmia i que superin de molt els límits d’alcohol en sang que permet la llei. Als conductors professionals que marquin més de 0,5 g/l la pena de presó es podria allargar fins als 2 anys i la privació del permís de conduir fins als 4. A més, els tribunals podrien decretar la seva inhabilitació de per vida. Per als conductors no professionals, aquells que superin els 0,8 g/l podrien ser condemnats a penes d’un any de presó i la retirada del carnet fins a tres anys. I per a aquelles persones que es neguin a sotmetre’s als controls, se’ls podria revocar el permís de conduir tres anys, als conductors no professionals; i quatre als que sí que ho són. L’any passat aquesta campanya es va començar un mes més tard i enguany s’ha decidit avançar-la per tal d’allargar-la més temps.

tracking