Acord d'associació

La CEA demana la transitorietat “més llarga possible” per al sector del tabac

La UE s’oposa a millorar les comunicacions perquè s’ha de fer de manera “bilateral”

La CEA demana la transitorietat “més llarga possible” per al sector del tabac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) insisteix a demanar el període de transitorietat per al sector del tabac “el més llarg possible” dins del marc de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Ho va dir ahir el president de l’entitat, Xavier Altimir, durant la presentació de la segona edició dels Premis CEA, que s’atorgaran el març del 2018.

Altimir va afirmar que el sector és “suficientment important perquè se li doni la transitorietat que necessita” i va precisar que aquesta demanda suposa alhora una “oportunitat d’adaptació”. “El període transitori el necessita el sector i el país”, va dir Altimir, que alhora va recordar la importància que té el sector per a les arques públiques del Govern.

El president de la CEA va rebre la resposta negativa del cap negociador adjunt de la UE, Claude Maerten, per tal que Brussel·les s’involucri a trobar solucions per millorar les comunicacions del país per terra i aire. Maerten, que dimarts va dir que encara no s’ha pres cap decisió sobre el tabac, va justificar que les comunicacions s’han de resoldre de manera bilateral entre Andorra i els seus països veïns. Altimir, però, va dir que el Principat necessita infraestructures com l’aeroport, l’heliport o millors carreteres per accedir al mercat comú. “Ens poden donar un Ferrari però si després hem d’anar per carreteres de terra o de cinc metres no sé per què ens serveix”, va afirmar.

Set premis per a les empreses

La CEA entregarà els premis de reconeixement a diverses empreses del Principat el 15 de març vinent. Serà la segona edició d’aquest certamen després de la del 2016, i de cara a l’any que ve està previst atorgar set premis per reconèixer l’activitat de les companyies. Com a novetats, s’incorporen distincions a la sostenibilitat, a la projecció internacional, a l’emprenedoria i a la inclusió, que s’atorgarà al negoci que demostri el seu compromís d’incloure laboralment les persones amb discapacitat. Les inscripcions per optar als quatre nous premis es poden fer a través de la pàgina web de la CEA abans del 15 de desembre, mentre que les altres distincions s’adjudicaran a través de la deliberació d’un jurat.

tracking