Treball

Govern destaca la possible creació d'un fons de capitalització

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern destaca la possible creació d’un fons de capitalització que recull la proposició de llei qualificada de relacions laborals. Tot i que l’impuls del fons va caure del redactat inicial de la llei per la impossibilitat de materialitzar-lo, finalment es va decidir encar­regar a l’executiu un estudi sobre com ha de ser aquest instrument que s’ha de nodrir de les aportacions d’empresaris i assalariats i ha de servir per respondre a contingències vàries. I ara el Govern, en el criteri que ha emès sobre el text, enumera com a punt positiu que la llei “obri la porta a la creació futura del fons de capitalit- zació”.

El Butlletí del Consell General va publicar ahir les valoracions de Govern sobre les lleis laborals, vistes com “els fonaments del nou ordenament jurídic laboral dels pròxims anys” que ha de “constituir el marc de referència d’un nou període de creixement econòmic i social”. Sobre l’abaratiment de la indemnització per acomiadament improcedent o injustificat, explica que la regulació és “coherent amb la millora de la situació econòmica i social actuals” i “introdueix mecanismes prudents i moderats de flexibilització que tenen com a finalitat incentivar la contractació i millorar l’ocupabilitat dels assa-lariats”.

Pel que fa a la llei qualificada de mesures del conflicte col·lectiu, posa de manifest que “es garanteix per primera vegada l’exercici dels drets de vaga i de tancament patronal” i afirma que la regulació de la negociació col·lectiva “suposa un avenç destacable”, ja que fins ara els resultats han estat “poc exitosos”. Remarca, en aquest sentit, la convocatòria d’eleccions a les empreses per escollir representants i també lloa la creació del Registre d’Organitzacions Empresarials i Sindicals així com del Consell Econòmic i Social com a òrgan consultiu.

tracking