Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

Els psicòlegs entraran a la cartera de serveis de salut aquesta legislatura

El ministre Carles Álvarez Marfany ha advertit que "no hi haurà barra lliure"
Actualitzada 10/11/2017 a les 18:11
Les consultes de psicologia entraran a la cartera de serveis durant aquesta legislatura. "Estem en converses i oberts a estudiar-ho", ha afirmat avui el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ja que hi ha "una evidència científica". Amb tot, el ministre ha advertit que "no hi haurà barra lliure". Aquesta setmana el Col·legi de Psicòlegs d’Andorra s'ha manifestat optimista en la seva inclusió en la cartera de serveis. Tot i que encara no saben els criteris que es faran servir, esperen que la proposta sigui acceptable en tots els seus extrems. El col·lectiu continua amb la recollida de signatures per mostrar el suport de la societat a la seva demanda, que s'allargarà fins al 30 de novembre. Álvarez ha assegurat que l'acord es tancarà abans del canvi de Govern, tot i que ha avisat que és un tema "feixuc".

D'altra banda, Álvarez ha explicat que encara s'han d'avaluar les propostes de l'estudi actuarial sobre com garantir la sostenibilitat de les pensions. El titular de Salut ha afirmat que "les pensions, evidentment, estan garantides per l'Estat, però cal trobar la fórmula perquè siguin viables". De totes maneres, el ministre no ha volgut comentar cap de les mesures suggerides. En la sessió de control del Govern que tindrà lloc al Consell General la setmana que ve, una de les preguntes serà, precisament, el resultat de l'estudi. El conseller socialdemòcrata Pere López recordarà que les conclusions de l'estudi actuarial encomanat per la CASS havien d'estar resoltes a principis d'any, però a dia d'avui encara no s'han presentat.
  • #2 Rosa Lluis Mulet
    (10/11/17 19:54)

    Havans de prendre cap decisió PLA DE SALUT MENTAL JA !!! sesta parlan de si els psicòlegs tenen que entrar a la cartera de serveis , continueu improvisant , cada vegada mes problemes per resoldre , pegats i mes pegats .El SR. MINISTRE  ADVERTEIX QUE NO HI HAURÀ BARRA LLIURE , dons diàleg i mes diàleg i penseu tots dos MINISTRE i Psicòlegs que els que nesecitem del recurs tenen que poder accedir a la prestació si pot ser gratuita 

    Respondre
  • #1 "Evidència científica"
    (10/11/17 19:18)

    Faran falta molts psicòlegs i psiquiatres quan l'Estat no pugui pagar les pensions....De moment assistim a una nova andanada contra els drets dels treballadors i les seves prestacions, amb una “reforma”, això sí, moderna i homologable: l'abaratiment de l'acomiadament improcedent, la reducció dels terminis de preavís per als comiats o la reducció del cost de les hores extraordinàries o l'allargament de la vida laboral amb la conseqüent precarització de la situació d'alguns assalariats als quals els queden pensions molt baixes.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts