TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

El cop dels gallardistes

Els partidaris de Jordi Gallardo com a cap de llista han engegat la maquinària per posar contra les cordes Josep Pintat i elegir candidat el febrer del 2018.

El cop dels gallardistesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Volen prendre el poder i volen fer-ho ja. Així es resumeix des de fonts d’Unió Laurediana el cop de força que els gallardistes han donat des de l’executiva de Liberals d’Andorra en un camí que preveuen que porti el febrer de l’any vinent l’elecció de Jordi Gallardo com a cap de llista. L’atac s’ha precipitat arran de la polèmica sobre la dimissió d’Amadeu Rossell, però venia precedit de, segons altres fonts del partit, l’acte d’insubmissió de Gallardo, que es va negar a complir el pacte que havia fet el grup parlamentari en la votació de la reforma comunal. Gallardo havia de votar a favor, al costat de Josep Pintat i Joan Carles Camp, però va trencar la disciplina de vot a última hora i es va abstenir. Els liberals havien de donar tres suports perquè la reforma prosperés, però el vicepresident del grup va adduir que com que el Govern podia comptar amb el vot de Sílvia Bonet no calia que ell hi donés suport. Al·legava, segons les mateixes fonts, que si votava a favor, com havien pactat amb Pintat, el partit (el sector gallardista) se li revoltaria.

El conflicte al Consell va anar més enllà després de la dimissió de Rossell com a secretari general, moment en què els gallardistes van voler demostrar qui mana a la formació. Dimarts forçaven la votació pel reglament de primàries i dimecres començaven les reunions amb els comitès parroquials. Tot plegat, segons diferents fonts, perquè s’han comptat els vots i els pintadistes es troben en clara minoria, especialment perquè el gruix de lauredians estan afiliats a UL i a Ld’A tan sols n’hi ha un grapat. Escaldes (neutrals) i Andorra la Vella (gallardistes) acumulen la part més important dels afiliats i Gallardo també controla el tercer comitè amb més gent (Encamp). Amb un centenar d’afiliats hi ha poc marge per a discutir que els gallardistes dominen.

L’executiva, presidida per Gallardo, ha volgut mostrar a Pintat el camí de sortida perquè no té cap opció de guanyar unes primàries que ja estan activades. La velocitat de moviments, segons les mateixes fonts, respon tant a no deixar temps perquè UL es rearmi com per la possibilitat que Toni Martí avanci els comicis. Els gallardistes tenen por que si hi ha avançament sense haver triat ja el cap de llista es multipliquen les opcions de Pintat, i especialment la possibilitat que entri al tauler David Baró. L’opció del cònsol massanenc també és minoritària, perquè com a Sant Julià, les afiliacions són fonamentalment a Ciutadans Compromesos i una part del comitè és gallardista.

tracking