Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
cas català

La CEA mostra la seva preocupació per la situació a Catalunya i els talls de carretera

Xavier Altimir ha comentat que espera que els problemes es resolguin el més ràpidament possible tot i reconèixer que cal respectar el dret a la vaga
Actualitzada 09/11/2017 a les 19:25
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha mostrat avui la seva preocupacio per la situació política a Catalunya. Ho ha fet en boca del seu president Xavier Altimir, qui ha comentat que "el Govern hauria de fer una queixa a nivell diplomàtic" pensant en una acció més ferma que la duta a terme pel cap de Govern, Toni Marti, qui va fer arribar a l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, la “inquietud” pels talls que es van anunciar per a aquest dimecres a l'N-145.

Aquest dimecres, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu Jordi Cinca va mostrar també el desig que els talls no s’acabin perllongant pel perjudici que això podria acabar provocant. D’aquesta manera, ha afegit que més enllà de traslladar aquesta preocupació des de l’executiu no s’ha emprès cap altre acció i ha destacat que cal ser “prudents” i respectar les reivindicacions que s’estan fent, però tenint en compte que aquest dret de vaga no provoqui perjudicis econòmics al país. La carretera N-145 que enllaça la Seu d'Urgell amb Andorra va estar tallada aquest dimecres pràcticament tot el dia i va provocar problemes en el subministrament al país. Altimir ha recordat que hi ha només dues vies d'accés i que "tallar-ne una ocasiona molts problemes".

Després de reconèixer el dret a la vaga, el president de la CEA ha desitjat que la situació a Catalunya i a Espanya vagi bé i que "el tall de carretera es produeixi les menys vegades possibles". Altimir ha afegit que aquest dimecres cap de les empreses de transport andorranes va poder treballar i que aquest dijous han tingut feina doble. Finalment ha dit que és una situació "que un dia es pot aguantar però que més no".

De moment, el Comitè de Defensa de la República de l'Alt Urgell no ha anunciat cap més tall de carretera, tot i que la situació pot canviar en les properes hores, sempre en funció dels esdeveniments que es produeixin a Catalunya.
  • #1 Andosin
    (09/11/17 22:53)

    Arrancaron el letrero de Andorra en la frontera y les resiteis las gracias.... ara tallan la N145 i ja no us fa tanta gracia ehhhh.... i lo pitjor es todos los q les rien las gracietas a aquesta coia de supremacistas... i el tiu de la vara? tornara a votar q Andorra es un paradis????

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts