Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Relacions internacionals

El Govern manifesta la "inquietud" pel tall de l'N-145 a l'ambaixador espanyol i desitja que no es perllongui

Ha destacat que cal ser “prudents” i respectar les reivindicacions que s’estan fent, però tenint en compte que aquest dret de vaga no provoqui perjudicis econòmics al país
Actualitzada 08/11/2017 a les 19:11
El Govern ha manifestat a l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, “la inquietud” pels talls que s’havien anunciat per a aquest dimecres. Així li ho va fer saber el cap de Govern a Montobbio i, al mateix temps, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha expressat el desig que no es perllonguin tenint en compte el perjudici que podrien tenir, no només pel que fa a l’economia del país sinó perquè Catalunya és un “lloc on ens hi desplacem moltíssim per qüestions quotidianes”.

D’aquesta manera, Cinca ha reconegut que el tall d'aquest dimecres suposa “un trasbals” per a les persones que hagin de desplaçar-se a Catalunya per a qualsevol qüestió personal o laboral i també perquè el Principat és un “país turístic, d’acollida i amb una economia dinàmica” que depèn molt de les relacions diàries amb els veïns. Ha manifestat que des de l’executiu són “prudents” i que cal respectar les reivindicacions que s’estan fent però tenint en compte que aquest dret de vaga no provoqui perjudicis econòmics al país. “Els dos drets s’han de poder conjugar”, ha conclòs.

Sobre la manera en què caldria solventar aquesta situació, el portaveu de l’executiu ha remarcar que no els correspon dir “com” s’ha de fer, especialment en cas que els talls de trànsit s’allarguessin més dies, tot i que ha afegit que si arriba el cas el que caldrà és garantir la fluïdesa del trànsit. En aquest sentit, i qüestionat pels mitjans de comunicació, ha destacat que de moment no es plantegen cap comunicació amb el Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Alt Urgell, que és des d’on s’han convocat aquestes accions, anunciant fins i tot aquest dimecres a la tarda que es poden perllongar de manera indefinida.

“Vam mostrar el neguit i la preocupació” al davant de l’ambaixador espanyol i ara s'està a l’espera de veure com evoluciona la situació, ha conclòs Cinca, que ha desvinculat aquests talls del fet que Andorra no hagi reconegut la república catalana. D’aquesta manera, ha remarcat que aquests talls no només afecten Andorra i que, per tant, no és una acció encaminada només al Principat i ha emfasitzat que el Govern “sempre” s’ha manifestat “amb prudència” sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

I quant a un possible boicot a Andorra precisament per no haver reconegut la república catalana, ha manifestat que “no imagina” cap ciutadà català fent boicot a tots els països que no han reconegut Catalunya com a estat i ha conclòs que no creu que “se li hagi d’exigir a Andorra el que no se li exigeix a ningú més”.
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts