Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Acord d'associació

El Govern està convençut que la UE acceptarà un període de transitorietat llarg per al tabac

Cinca manifesta que les ministres d’Afers Exteriors i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat estan “satisfetes” de les converses amb la delegació de la UE
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

El Govern està convençut que la UE acceptarà un període de transitorietat llarg per al tabac

El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

SFG
Actualitzada 08/11/2017 a les 19:29
La Unió Europea (UE) acceptarà un període de transitorietat llarg per al sector del tabac, segons ha manifestat convençut el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, durant la roda de premsa setmanal posterior al consell de ministres. “Tinc el convenciment que la transitorietat necessària està assumida per la UE”, ha manifestat. De terminis no se n’ha parlat, com ja va confirmar aquest dimarts el cap de la delegació europea que negocia l’acord d’associació amb Andorra, Claude Maerten, però Cinca confia que serà “llarg”.

El portaveu del gabinet de Martí ha recordat que la primera de les llibertats que es negocia amb la UE, la de la circulació de mercaderies, es tancarà el 12 de desembre a Brussel·les, una llibertat que també inclourà “una proposta ferma per al sector tabaquer” i que serà consensuada per les dues parts.

Cinca ha expressat que les ministres d’Afers Exteriors i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Maria Ubach i Sílvia Calvó, respectivament, estan “satisfetes” de les converses amb la delegació de la UE, que va arribar aquest dimarts. La presència ‘in situ’ dels negociadors europeus ha permès que coneguin la realitat andorrana i “mostrar-los l’històric i el pes del sector”, ha remarcat el ministre portaveu. Durant els tres dies de la visita, que s’acaba aquest dijous, la delegació encapçalada per Maerten ha visitat “una fàbrica de tabac i una explotació agrícola”, de manera que tindran un coneixement aprofundit de la situació del tabac.
  • #2 Beermut
    (08/11/17 21:45)

    Totalment d'acord! L UE és en realitat, Unió Monetaria Europea... No crec que els importi molt països petits com Andorra, i un cop entres on hi ha els peixos grossos... Perds la teva sobirania, i per tant la identitat d un país..

    Respondre
  • #1 Paquetaire
    (08/11/17 20:26)

    Deixeu de tractar amb el Diable. Avui mateix el ministre De Guindos, es referia a crear "llistes grises". Avui són negres, demà seran grises i passat demà la "soga al coll". La UE no entén els països petits d'Europa i Andorra forma part d'ells. Només ens queda l'opció de convertir-nos en una mena de reserva india al mig dels Pirineus.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts