camps de neu

Els monitors d'esquí argentins volen negociar amb el Govern les condicions

Clamen contra les noves condicions laborals, que els provoquen “temor”

Els monitors d'esquí argentins volen negociar amb el Govern les condicions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí i Snowboard (Aaedes) va emetre ahir un comunicat en el qual clamen contra les noves condicions laborals, que els obliguen a treballar quaranta hores i a tenir un dia de festa setmanal. L’associació que representa els monitors argentins calcula que un 60% dels instructors que treballen a Andorra a l’hivern provenen d’aquest país sud-americà. És per això que en el comunicat demanen “l’obertura d’un canal vàlid de comunicació amb el Govern i l’àrea empresarial amb la finalitat d’aconseguir millorar aquesta crisi en la qual estan implicats els professionals”. L’entitat considera que amb les condicions laborals que estan plantejades fins ara, la situació dels monitors d’esquí temporers que treballen a Andorra, “lluny de millorar s’ha vist empitjorada”.

El comunicat de l’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí i Snowboard és força contundent, ja que adverteix de la “preocupació” i del “temor” de tots els seus socis, ja que es troben davant d’una “clara vulneració i desprotecció que fins i tot pot atemptar contra els seus drets laborals”. És per això, assenyalen en el comunicat, que l’associació ha pres la decisió d’intervenir en una “problemàtica” de la qual per una banda “mai se’ns ha consultat” i per l’altra “tampoc se’ns ha donat la possibilitat de participar en les negociacions realitzades”.

L’entitat també és força crítica amb l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), a la qual consideren, en part, responsable d’aquesta situació. “No volem entrar amb un conflicte amb l’AAME”, indiquen en el comunicat, però assenyalen que “és una associació que ens consta que no compta amb el consens de tots els monitors, vist que el retrocés obtingut i el resultat aconseguit perjudica tots els instructors, majoritàriament els argentins”.

405 adhesions a ‘Change.org’

La queixa de l’Aaedes conviu en paral·lel a una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org contra les noves condicions laborals dels monitors d’esquí. La petició comptava ahir amb 405 adhesions.

tracking