immobiliàries

Les estacions d'esquí lloguen edificis per oferir allotjament als temporers

Les empreses han ajudat els treballadors davant de l’escassa disponibilitat de pisos

Les estacions d'esquí lloguen edificis per oferir allotjament als temporersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses del sector de la neu han hagut d’actuar per ajudar una part dels treballadors a trobar un allotjament. Ha estat el cas de Grandvalira-Ensisa, que ha llogat un edifici entre Canillo i el Tarter perquè els temporers que no han pogut trobar un pis al Principat a causa de la manca d’oferta puguin allotjar-s’hi durant la pròxima campanya d’esquí.

Fonts de Grandvalira expliquen que es tracta d’una “acció puntual” perquè feia anys que la societat no llogava apartaments. No s’han especificat quina capacitat tenen aquests pisos ni quin preu en poden pagar els temporers. Per la seva banda, està previst que Saetde-Grandvalira llogui entre quatre i cinc pisos, tal com ja va fer l’any passat. Les mateixes fonts indiquen que la societat busca allotjaments per als treballadors però que no tinguin preus tan elevats com els dels apartaments turístics. També expliquen que el procés de selecció “ja està tancat” i que, malgrat tot, segueixen rebent molts currículums. En cas de tenir problemes per trobar un pis, els treballadors es dirigeixen al departament de recursos humans, on els orienten a l’hora d’intentar trobar un allotjament.

Davant de l’escassa oferta, Vall Nord Ordino-Arcalís ha llogat sis pisos i espera aconseguir-ne dos o tres més per oferir allotjament als treballadors. Segons apunta la responsable de recursos humans, Marta Ferrer, amb aquesta gestió s’ha aconseguit una trentena de places per als treballadors. Fins i tot han arribat a avançar el dipòsit de dos mesos que s’exigeix per llogar un pis. Ferrer considera que amb aquest nombre de places en tindran prou per albergar els temporers en aquesta campanya. “El 60% de la plantilla és del país, mentre que el 40% restant són temporers”, explica Fer­rer. Amb tot, no tots els treballadors de fora del Principat han necessitat ajuda per llogar pisos perquè n’hi ha que han aconseguit trobar-ne i d’altres ja els tenien aparaulats d’anys anteriors.

tracking