turisme

El ministeri proposa una taxa d'entre un i dos euros per als turistes

El gerent d’Andorra Turisme ho considera una fórmula per tenir més diners per a promoció

El ministeri proposa una taxa d'entre un i dos euros per als turistesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Turisme tornarà a exposar la necessitat d’incorporar una taxa que haurien de pagar els turistes per pernoctar al Principat. Ho va explicar ahir en declaracions posteriors a l’acte d’inauguració de l’Andorra Shopping Festival el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. La proposta, que segons va recordar hauria de ser aprovada pel Consell General, té el suport del ministre de Turisme, Francesc Camp, que “moltes vegades ha mostrat la intenció d’introduir-la”. Segons Budzaku, “considerem que hi ha més coses positives amb la introducció de la taxa que l’impacte negatiu que pot tenir en un client haver pagat un o dos euros en la seva estada”.

I és que segons el gerent d’Andorra Turisme, “no seríem una excepció” si es cobrés aquesta taxa. Budzaku va anar més enllà. “Cada vegada som més una excepció per no cobrar aquesta taxa, perquè gairebé tots els països ja ho estan fent. I les destinacions importants ho estan fent”, va assenyalar. Budzaku va afegir-hi que al consell d’administració de l’agència depenent del ministeri de Turisme “no hi ha cap problema per introduir-la”, i va insistir que fer-ho depèn del Consell General. El gerent diu que l’aprovació passaria per “tenir suficients arguments i motius realment forts per dir que aquests diners tindran una inversió bona en el que és el tema de les campanyes i que els resultats seran automàtics”.

Des d’Andorra Turisme es considera que la taxa permetria a l’ens comptar amb més diners per a campanyes de promoció de la destinació sense haver d’incrementar la partida que any rere any els transfereix l’executiu. “El pressupost nostre és el que és i seria un insult dir que no tenim un bon pressupost, perquè tenim un pressupost important”, va admetre Budzaku. El gerent de l’agència de promoció va matisar, però, que “volem fer moltíssimes coses i si volem fer moltíssimes coses hauríem de tenir més diners en el futur”. Al respecte va assenyalar que “una de les possibilitats per tenir més diners és la taxa turística”, i va sentenciar que “no hi ha cap possibilitat més de tenir més pressupost i poder arribar a més mercats turístics”.

17 milions de pressupost

El projecte de pressupost del 2018 preveu una partida de 17 milions d’euros per a Andorra Turisme, “una xifra una mica inferior a la d’aquest any”. Una part important s’hauria de destinar a un nou espectacle del Cirque du Soleil. “Estem negociant amb el Cirque du Soleil, no tenim res definitiu”, va dir Budzaku, que va afegir que “estem parlant d’un concepte nou i diferent”. Sense acabar de definir-ho, el gerent d’Andorra Turisme va insinuar que aquest concepte nou podria implicar que totes les entrades a l’espectacle fossin de pagament.

LA PLUJA CONSTANT DESLLUEIX L'ANDORRA SHOPPING FESTIVAL

La d’ahir havia de ser una de les principals jornades de l’Andorra Shopping Festival que va arrencar divendres i que s’allargarà fins al proper diumenge 12 de novembre. La pluja, que va caure durant tota la jornada i en alguns moments amb força intensitat, va deslluir el primer dissabte del festival de compres. Moviment al carrer, malgrat les precipitacions, n’hi va haver. I també problemes a les carreteres. Al matí fins a primera hora de la tarda hi va haver trànsit dens a l’N-145. Marxa lenta i aturades des de la rotonda de la Seu d’Urgell i fins a la frontera. També hi va haver cues a Sant Julià. Les retencions de sortida es van donar a la tarda al Pas.

Quant al festival de compres, es van haver d’anul·lar algunes activitats al carrer, com la decoració de les set obres d’art gegants, que es farà dissabte que ve. Budzaku va recordar que és el primer any que la pluja afecta tant el festival.

El ministeri proposa una taxa d'entre un i dos euros per als turistes

tracking